Türkiye'de her gün yaşadığımız olay meğerse dünya için korkunç sonun başlangıcıymış. Doğaya bakan araştırmacıların gözleri seğirdi

Türkiye'de özellikle son dönemde her gün yaşanılan olay, meğerse dünya için korkunç sonun başlangıcıymış. Kış mevsiminde, baharı andıran bir hava sıcaklığı, mevsimsiz çiçek açan meyve ağaçları, hayvanların yıllık davranış bozuklukları - ayıların kış uykusuna yatmamaları - gibi pek çok sebep, doğa için kaosa neden oluyor. Doğaya bakan araştırmacılar, dehşet içinde olanları izliyor. İklim değişikliği artık beklenen bir şey değil, şu an tam olarak bunu yaşıyoruz..

Doğa hakkında çalışan araştırmacılara, göre öngörülebilir hava koşullarının kaybı, doğa için kaosa neden oluyor. Türkiye'de her gün meydana gelen olaylar, dünyada sonun başlangıcı olarak yorumlanıyor. Kış mevsiminde bahar havası, ayıların uyumaması ya da meyve ağaçlarının kış ortasında çiçek açması. Ülkemizde iklim değişikliğinin etkilerinin yaşanmaya başladığının örnekleri olarak kabul ediliyor. Uzmanlar, iklim değişikliğinin mevsimlerin düzenli ritmini bozduğu, bitkileri ve yaban hayatını hastalıklara karşı daha duyarlı hale getirdiği konusunda uyarıyor. Etkiler National Trust'ın yönettiği mülklerde görülebilir. Bu mevsimsel taban çizgisi değişiminin özellikle hayvanların yıllık davranışlarını bozduğu ancak aynı zamanda ağaçları ve bitkileri de etkilediği belirtildi.