Türkiye'nin eski baş belası yeniden sahnede, hayırlı olsun. Sayıları çok hızlı artıyor. Son bir haftada onun yüzünden 255 kişi hastaneye koştu. Uzmanı uyardı

Türkiye'de ilk vakaların 2002 yılında görülmesinin ardından bu yana neredeyse her yıl yüzlerce vatandaş, bu canlı yüzünden hastanelik oluyor. Ölümcül bile olabilen kene vakaları, Türkiye'nin eski baş belalarından birisi olarak biliniyor. Havaların ısınmasıyla birlikte yeniden sahnede görülmeye başlanan kene vakaları, sayıları hızla artan keneler sebebiyle artış göstermeye devam ediyor. Yozgat'ta son bir haftada 255 vatandaş bu sebeple hastanelere koştuğu bildirildi.

Türkiye'de ilk vakaların 2002 yılında görülmesinin ardından bu yana neredeyse her yıl yüzlerce vatandaş, bu canlı yüzünden hastanelik oluyor. Ölümcül bile olabilen kene vakaları, Türkiye'nin eski baş belalarından birisi olarak biliniyor. Havaların ısınmasıyla birlikte yeniden sahnede görülmeye başlanan kene vakaları, sayıları hızla artan keneler sebebiyle artış göstermeye devam ediyor. KKKA hastalığının yoğun şekilde görüldüğü illerden biri olan Yozgat’ta ilkbahar mevsimiyle birlikte kene vakaları başladı.