Ankara’da bombalı saldırı girişimi! Teröristlerden biri kendini patlattı... Bölgeden ilk görüntüler

Ankara Kızılay çevresinde bir patlama sesi duyuldu. Patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde iki teröristin bombalı saldırı eyleminde bulunduğunu, bir teröristin kendisini patlattığını, diğer teröristin ise etkisiz hale getirildiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığının Kızılay binası önünde patlama sesi duyuldu, ardından da silah sesleri geldi. İçişleri Bakanlığı binası yakınlarında duyulan patlama sesinin ve silah seslerinin ardından emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Ankara’da bombalı saldırı girişimi! Teröristlerden biri kendini patlattı... Bölgeden ilk görüntüler - Resim : 1

GENİŞ ÖNLEMLER ALINDI

TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada duyulan patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. Özel harekat polisleri de olay yerine intikal etti. İtfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde...

Ankara’da bombalı saldırı girişimi! Teröristlerden biri kendini patlattı... Bölgeden ilk görüntüler - Resim : 2

BAKAN YERLİKAYA: İKİ BOMBALI TERÖRİST SALDIRI EYLEMİNDE BULUNMUŞTUR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen iki terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında iki Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.

"Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana başta hain terör örgütleriyle zehir tacirleriyle organize suç çeteleriyle amansız bir şekilde gece-gündüz demeden kararlılıkla devam ediyoruz. Hükümetimiz 21 yıldan beri son terörist etkisiz hale getirilinceye dek durmak yok azimle devam edilecektir duruşunda. Arkadaşlarımız emniyet genel müdürümüz Ankara il emniyet müdürümüz bütün dairelerimiz bu olayın tüm detayları hakkında inceleme başlattı. Konuyla ilgili adli soruşturma da başlatıldı. Ankara’mıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

Pek çok telefon geldi sayın genel başkanlar aradı, cumhurbaşkanımız an be an takip ediyor kendisine sürekli bilgi arz ettik, talimatlarını aldık, bizim yanımızda yer alan ve terörü lanetleyen bütün hemşerilerimize minnettarız. Göreceksiniz devletimizin kararlılığıyla hem terör örgütlerinin hem suç çetelerinin zehir tacirlerinin hepsinin üstesinden dirayetimiz gelecektir.

Bir uyarı; sağ olsun adalet bakanımız Ankara başsavcımız ve aynı zamanda RTÜK başkanımıza teşekkür ediyorum. Olay bu saldırı girişimi olduğu andan itibaren yayın yasağı alındı. Sosyal medya hesaplarından, onun da kaynağını bulmakta azimliyiz, göreceksiniz bulacağız, bu noktada acımızın olduğu bu noktada bu görüntüleri paylaşanlarla ilgili de gerekli soruşturmayı başlatmış bulunuyoruz. Sosyal medya hesaplarından bu görüntüyü paylaşanları uyarıyorum, lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar."

Ankara’da bombalı saldırı girişimi! Teröristlerden biri kendini patlattı... Bölgeden ilk görüntüler - Resim : 3

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, '01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir.' denildi.

SİYASİLERDEN TEPKİLER

Ankara'da İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bombalı saldırı girişiminde bulunuldu. Yapılan terör saldırısının ardından siyasilerden tepkiler peş peşe geldi.

Yapılan terör saldırısı sonrasında siyasilerden peş peşe tepkiler geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medyadan terör saldırısına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Ankara’da İçişleri Bakanlığımız önünde, hain teröristlerce gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum.

BAYRAKTAR: ALÇAK SALDIRIYI LANETLİYORUM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın sosyal medya paylaşımı şu şekilde: 

"Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirilen hain terör saldırısında yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, birliğimize ve kardeşliğimize kast eden bu alçak saldırıyı lanetliyorum."

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA GENİŞ ÇAPLI SÜRDÜRÜLECEKTİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcıvekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir. Bu saldırılar Türkiye'nin terörle mücadelesine hiçbir şekilde engel olamayacaktır. Terörle mücadelemiz daha da kararlı bir şekilde devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI: KARARLILIKLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: İçişleri Bakanlığımızın önünde gerçekleşen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, hafif şekilde yaralanan polislerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar azimle ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz.