Anne ve babasını öldürdü!

Cani adam genç kızın ailesini öldürdükten sonra kendisini kaçırdı ve 88 gün boyunca esir tuttu. Mucizevi şekilde kaçmayı başaran genç kız yaşadıklarını anlattı...

Anne ve babasını öldürdü!

Jayme Lynn Closs, James ve Denise Closs'un tek çocuğuydu. Amerika Wisconsin'de Jake Thomas Patterson, 5 Ekim'de genç kızın ailesiyle yaşadığı eve gitti ancak başarılı olamayınca geri döndü. Ardından bir kez daha denedi, yine başarısız olmuştu ancak vazgeçmiyordu. Son denemedi 15 Ekim 2018'de Jake Thomas Patterson bir kez daha eve gitti. Bu kez yanında silah da vardı. Ailesini katlettikten sonra genç kızı kaçırdı. 13 yaşındaki kız 21 yaşındaki adama direnememişti ve hayatının en büyük korkusunu yaşamıştı. O sırada en çarpıcı detay ise polisin elinden kurtulması oldu. 911 aranmıştı ancak ilk başta yaşanan anlaşmazlık nedeniyle ekipler olay yerine geldiğinde Patterson kaçmayı başarmıştı ve aralarında sadece 20 saniye vardı.

Evi aradıklarında girişte James Closs'un, yukarıda banyoda ise Denise Closs'un cesedini buldular. Küçük kızdan ise iz yoktu. Patterson ailesine ait bir evde küçük kızı esir olarak tuttu. Bazı günler ailesini görmeye gittiğinde onu kilitliyor ve her defasında ölümle tehdit ediyordu. Küçük kız ailesinin hunharca katledilmesinin ardından ne yapacağını bilmez bir halde sapık adamın isteklerine boyun eğiyordu. Aksi halde gözünü kırpmadan kendisini öldürebileceğini biliyordu.

10 Ocak 2019'da Patterson yine dışarı çıkacağını söyledi. Her zamanki gibi yatağının altına girmesi için Jayme'yi yönlendirdi. 88 gündür zorla tutulduğu evde dünyası kararan ve ne yapacağını bilmeyen genç kız bunun bir fırsat olduğunu düşündü. Bir süredir kendisini esir tutan caninin güvenini de kazanmıştı. Kaçmaya çalışmayacağını ve onunla kalacağını söylüyordu. Patterson'un ayakkabılarını ve gömleğini giydikten sonra camı kırarak dışarı çıkan genç kız hızla koşmaya başladı. O sırada gördüğü insanlardan yardım istedi. Ülkedeki tüm kanallarda hakkında haberler yapılan kızı tanıyan komşular hemen içeri aldılar ve 911'i arayarak durumu bildirdiler.

Polis ekipleri anında olay yerine geldi ve kızın can güvenliğini sağladıktan sonra Patterson'ın peşine düştü. Alışveriş yapmak için duran Patterson'ın aracını tespit eden yetkililer zanlıyı aracının içinde buldu. Dışarı çıktığı anda, "Ben yaptım" diyen Patterson direnmeden teslim oldu. Küçük kız caninin tutuklanmasının ardından teyzesinin yanına gönderildi. Patterson, küçük kızın ailesini öldürdüğünü ve kendisini kaçırıp esir tuttuğunu itiraf etti. Patterson mahkemede çifte cinayet ve adam kaçırma ile suçlandı.

Okul otobüsünden inerken gördü saplantılı hale geldi

Olayı araştıran dedektifler, Patterson ile Closs ailesi arasında hiçbir bağ bulamadı. Patterson'ın bir gün normal güzergahının dışında evine giderken duran okul otobüsünden inen Jayme'yi gördükten sonra saplantı haline getirdiği ve peşine düştüğü açıklandı. Patterson, yapılan suçlamaların ardından 40 hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın az olması ise ömür boyu hapis cezası alacağını düşündükleri Patterson için 88 gün insan kaçırma suçlamasında bulunmamaları.

Cezaevinde olduğu sırada kendisiyle bağlantıya geçen gazetecilere açıklamalarda bulunan Patterson, Jayme'ye kötü davranmadığını ileri sürerek, "Sadece televizyon izliyor ve birlikte oturuyorduk. Zaman zaman oyunlar oynuyorduk. Yaptıklarım için özür dilerim. Olayların bu boyuta geleceğini tahmin etmemiştim" dedi.

Hayata geri döndü

Uzun bir tedavi süreci geçiren Jayme, ülkenin her yerinden insanların kendisine gösterdiği anlayış, yardım ve nezaketten dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Evde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen küçük kız, "Arkadaşlarım ve beni seven insanlarla birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Her geçen gün kendimi daha da güçlü hissediyorum" diye konuştu.