Arda Turan’ın Seçil Erzan’la yeni konuşmaları ortaya çıktı! “Düştüğüm hale bak dilenci oldum, yerin dibine girdim”

Yüksek karlı gizli fon vaadiyle bankacı dolandırılan Eyüpspor teknik direktörü Arda Turan’ın bankacı Seçil Erzan ile yaptığı Whatsapp yazışmalarının yenileri ortaya çıktı. Arda’nın borçları nedeniyle Erzan’a yakınarak, “Düştüğüm hale bak dilenci oldum. Kendimi mahvettim. Yerin dibine girdim" ifadelerini kullandığı Erzan’ın ise, "Canım kardeşim lütfen rahat uyu” dediği görüldü.

Arda Turan’ın Seçil Erzan’la yeni konuşmaları ortaya çıktı! “Düştüğüm hale bak dilenci oldum, yerin dibine girdim”

Türkiye, yüksek kârlı gizli fon vaadiyle dolandırılan eski futbolcular ve iş insanlarını konuşuyor. Aralarında Fernando Muslera, Selçuk İnan, Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun bulunduğu isimler, özel bir bankanın şube müdürü olan Seçil Erzan’a milyonlarca dolar elden para verdi. Parasını alamayan isimlerin şikayeti sonrası ortaya çıkan dolandırıcılık olayında, hazırlanan iddianame kapsamında bankacı Seçil Erzan'ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi isteniyor.

Türkiye’nin konuştuğu olayda söz konusu fona 13 milyon 900 bin dolar yatıran ve 7 milyon 500 bin dolarını geri alamayan Arda Turan’ın Seçil Erzan ile yaptığı Whatsapp yazışmalarının yeni detayları ortaya çıktı.

Arda Turan’ın Seçil Erzan’la yeni konuşmaları ortaya çıktı! “Düştüğüm hale bak dilenci oldum, yerin dibine girdim” - Resim : 1

"ÇOK KÖTÜ HALE DÜŞTÜM, KENDİME YAKIŞTIRAMIYORUM"

Sabah’ın haberine göre ikili arasında geçen görüşmede Turan, Seçil Erzan’a “abla” diye hitap ederek parasını alamadığı için borçluların telefonuna çıkamadığını ifade etti. Borçlarını ödemek için Seçil Erzan'dan para isteyen Arda Turan şunları söyledi:

 "Bugün kredi kartım kesiliyor. 6 Mart'a kadar ödemesi var. Bugünü hayatım boyunca unutmayacağım. Çok kötü hale düştüm. Ve kendime yakıştıramıyorum. Ödeme için arayan insanların telefonunu açamıyorum. Düştüğüm hale bak dilenci oldum.”

"KENDİMİ MAVHETTİM"

Arda Turan'ın Seçil Erzan'a gönderdiği bir başka mesajda; kredi başvurusunda bulunduğunu belirterek, "Kendimi mahvettim. Yerin dibine girdim. Kredi falan çıkmıyorsa kendim halletmeye çalışacağım" dediği öğrenildi.

Seçil Erzan'ın ise yanıt olarak "Canım kardeşim lütfen rahat uyu" cevabını verdiği ortaya çıktı.

Arda Turan’ın Seçil Erzan’la yeni konuşmaları ortaya çıktı! “Düştüğüm hale bak dilenci oldum, yerin dibine girdim” - Resim : 2

İDDİANAMENİN DETAYLARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor.

İddianamede, müşteki Bülent Çeviker'e para karşılığında yazılı evrak verildiği ancak daha sonra Çeviker'in Erzan'a ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından araştırma yapıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunduğu ifade ediliyor.

Sanık Erzan'ın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon bulunduğunu ve yine kamuoyunda tanınan Fatih Terim, Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği anlatılan iddianamede, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği belirtiliyor.

İddianamede, Erzan'ın, müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturarak, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atarak müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydediliyor.

Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ve 65 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4'ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım'da hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti.