Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon'a önemli bilgi. Havalar ısınmadan acil bunu yapın

Türkiye'de havaların ısınmasıyla birlikte yılanların ortaya çıkması bekleniyor. Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Artvin'de son olarak hopa engereği görülmesinin ardından vatandaşlara önemli bir uyarı yapıldı. Vatandaşların evlerinde herhangi bir delik olup olmadığını kontrol etmesi gerektiği belirtilerek, yılanların girebileceği yerlerin kapatılmasının önemine dikkat çekildi.

Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon'a önemli bilgi. Havalar ısınmadan acil bunu yapın

Havaların sıcaklamasıyla birlikte dünya genelinde yılanlar daha fazla görülmeye başlandı. Özellikle Amerika ve İngiltere'den son dönemde aşırı derecede yılan vakaları geliyor. Uzmanlara göre ise yılanlardan korunmak için hayata geçirilecek önlemler basti. 

TÜRKİYE'DE DE ORTAYA ÇIKTILAR

Türkiye'de de ortaya çıkan yılanlar geçtiğimiz günlerde Artvin'de ve Kocaeli'de görüldü. Artvin'de kameralara yakalanan hopa engereğinin dünyanın en zehirli yılanlarından biri olduğu biliniyor. 

VATANDAŞLARA UYARI

Engereğin Artvin'de görülmesinin ardından Doğu Karadeniz bölgesindeki vatandaşlarımızı da önemli bir uyarı yapıldı. Söz konusu uyarıda önümüzdeki günlerde yılan görülme sıklığının artacağı ifade edilerek, 'evlerinizi kontrol edin' denildi. Vatandaşların yaz aylarından önce evlerinde yılan girebilecek büyüklükte delik varsa bu delikleri kapatması gerektiği aktarıldı.