Asgari ücrete zam ne zaman? Bakan Bilgin’den asgari ücretlinin zammı ile ilgili açıklama!

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı ile ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Asgari ücrette ara zam konusunda gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuzda asgari ücrete zam var” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de katıldığı programda asgari ücret zammı hakkında konuştu. Peki, Asgari ücrete zam ne zaman? Asgari ücrete temmuz zammı olacak mı? İşte Bakan Bilgin’in açıklamaları!

Asgari ücrete zam ne zaman? Bakan Bilgin’den asgari ücretlinin zammı ile ilgili açıklama!

En düşük emekli maaşına yapılan zammın ardından kamuoyu asgari ücrette ara zammın olup olmayacağını merak ediyordu. Müjdeyi ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Temmuzda asgari ücrete zam var” açıklamaları asgari ücretliye rahat bir nefes aldırırken, zam ile ilgili bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI?

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Bakan Bilgin'e asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı sorusu da yöneltildi. Bilgin, "Asgari ücreti düzenlerken çeşitli şartlara bakıyoruz. Birincisi enflasyon. Alım gücünün azalması. Enflasyondaki iniş devam eder ama hayat pahalılığı sürerse bakarız ve asgari ücretliyi koruyacak düzenlemeyi Temmuz'da yaparız." yanıtını verdi.