ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, tv100’de açıkladı! "Çekilme ihtimalimiz yok"

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, tv100'de yayınlanan Ankara'da Neler Oluyor programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Sinan Oğan, ATA İttifakı içerisinde yer alan Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam'ın bu sabah kapısında "Az zamanın kaldı. Sokağa çıkarken dikkat et…" yazılı bir not bulduğunu söyledi. Oğan, adaylıktan çekileceği iddialarıyla ilgili, "Bizim çekilme ihtimalimiz yok" dedi. Oğan ayrıca ""tv100 benim için kıymetlidir, teşekkür etmek istiyorum" dedi.

tv100 ekranlarında yayımlanan ve tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in sunduğu 'Ankara'da Neler Oluyor' programının bu haftaki konuğu ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan oldu.

Oğan, Deniz Gürel’in sorularını yanıtladı. tv100 canlı yayınına bağlanan Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam, “Sinan ve şahsımın pankartlardan kafa kısımlarımız kesilmiş. Emniyet şu an da rapor olarak hazırlıyor. Sabah da evime not bırakılmış, ‘Az zamanın kaldı’ diye” ifadelerini kullandı.

Oğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

İttifakımızda yer alan, Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Sayın Mehmet Sağlam şu an Manisa’da çalışmaları sürdürüyor. Bu sabah kapısında bir not buldu: ‘Az zamanın kaldı. Sokağa çıkarken dikkat et…’

Böyle bir not yazılmış. Bizim Manisa’daki fotoğraflarımızın üzerine bir QR kod yapmışlar. O kodda da ‘Kana kan, dişe diş’ diye bir takım tehditler var.

Bunu 10 dakika önce haberi aldık. Aslında bakarsanız ben bir stratejist Cumhurbaşkanı adayıyım. Sahayı da iyi okuduğumu düşünüyorum.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, tv100’de açıkladı! "Çekilme ihtimalimiz yok" - Resim : 1

Bu ülkede bu insanların can güvenliği olmayacak mı? Yazık değil mi bu ülkeye? Biz Diyarbakır Silvan’da saldırıya uğradık. Bize bir saldırı olacağı duyumunu aldık. Maalesef ki bu saldırı yapıldı. Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na Silvan’da bize saldırı yapıldı. Şimdi Türkiye İttifak Partisi Genel Başkanı’na ‘Zamanın Az Kaldı’ deniyor.

MUHARREM İNCE’NİN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİ

Aradım, kendisinin telefonları kapalıydı. Basına verdiğim demeçte kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Türk siyasetinin acı bir tablosudur düzmece iddialarla birtakım operasyonların yapılması kabul edilebilir bir şey değildir. Bu tür şeylerle Türk insanın iradesi bırakılarak başka bir irade ile sonuçlar değiştirilmeye çalışılmaktadır. Kendisine bu süreçte çok baskılar oldu. Gerçekten insan üstü baskılara maruz kaldı. Aday olacak birisine çekil demek doğru değil. Ne yapalım hepimiz çekilelim, tek başına kal öyle kazan. Bunu mu istiyorsunuz yani.

SİNAN OĞAN, ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?

Muharrem Bey, adaylıktan çekildikten sonra bana dönük komplolar yapılıyor. Ben Türk milliyetçilerinin oyunu alan birisiyim. Sinan Oğan’ın çekilip çekilmemesi oy akışını değiştirmez. Bizim kitle, Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasında sıkışmak istemeyen seçmen. Onun için bizim seçmenimizin çekilme gibi bir durum söz konusu olmaz. Bizim bu tehditlerle yılacağımızım sanıyorlar. Tekrar tekrar altını çizeyim bizim çekilme ihtimalimiz yok. Tekrar net söylüyorum bizim yolumuza devam. 

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, tv100’de açıkladı! "Çekilme ihtimalimiz yok" - Resim : 2

"İNCE'NİN OYLARININ YÜZDE 90'I BANA GELİR"

Sayın Kılıçdaroğlu, AK Parti seçmeninin oyunu alamaz. Sayın Erdoğan da CHP seçmeninin oyunu alamaz. Sinan Oğan, hem CHP hem de AK Parti seçmenini oyunu alıp Türkiye’yi ortak bir paydada buluşturabilir. Bu milli hükümet Sinan Oğan, başkanlığında kurulsun. Hadi hodri meydan.

Sayın Muharrem İnce'nin oylarının yüzde 90'ı bana gelir.  Yüzde 10 oranında yüzer gezer konuma geçer. Onlarda artık bir takım farklı gerekçelerle herkese gidebilir.

"TV100 BENİM İÇİN KIYMETLİDİR"

Ben bu arada tv100 yönetimine özel teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’de sayılı televizyonlardandır. Cumhurbaşkanı adayı olunca herkes alıyor da aday olmadan önce beni yayına alan tek televizyondur. Baskılara boyun eğmeyen tek televizyondur. tv100 benim için kıymetlidir.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN RUSYA ÇIKIŞI

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını ben de şaşırarak izledim. Muharrem İnce’nin çekilmesiyle Rusların nasıl bir bağlantısı var anlayamadım. Rusların sosyal medyada çok etkili operasyonlar yaptığını biliyoruz. Amerikan seçimlerinde de bu operasyonları yaptılar.

"BUNUNLA İLGİLİ ELİMDE KANIT YOK"

Putin’in Sayın Erdoğan’ı desteklediği de sır değil. Bununla ilgili elimde kanıt yok ama Rusya’nın Erdoğan’ın seçilmesi için çalışabileceği ihtimali de yüksek. Ama bununla ilgili sahada ne tür bir kaset operasyonları yapıyor, neler yapıyor bilmiyorum.

"ATA İTTİFAKI'NIN MECLİS'E GİRMESİ LAZIM"

ATA İttifakı’nın muhakkak Meclis’te olması lazım. Tüm bu dengeleri bozabilmesi için Sinan Oğan’ın ikinci tura, ATA İttifakı’nın Meclis’e girmesi lazım. ATA İttifakı Meclis’e girdiğinde Meclis’te kilit ATA İttifakı, Türk Milliyetçileri ve Atatürkçüler olur. O sebeple de bir oy Sinan’a; bir oy Zafer’e…