Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla dikkat! Kırmızı kabus yeniden geri döndü. O canlı her yerde aranıyor

Türkiye'de Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla başta olmak üzere birçok ilimizde ciddi bir sıkıntıya neden olan ve "kırmızı kabus" olarak nitelendirilen canlıya yönelik kontrol çalışmaları başladı.

Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla dikkat! Kırmızı kabus yeniden geri döndü. O canlı her yerde aranıyor

Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla'da ekipler "kırmızı kabusa" karşı teyakkuza geçmiş durumda. 

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, görevlileri, palmiye ağaçları başta olmak üzere birçok ağacın kurumasına sebep olan kırmızı palmiye böceği için kontrol çalışmaları gerçekleştiriyor. İl genelinde belirlenen çeşitli lokasyonlarında kurulan istasyonlarda, hurma ağacı başta olmak üzere palmiye ağaçlarında büyük yıkıma neden olan palmiye kırmızı böceğinin popülasyon yoğunluğu ve zarar derecesi takip ediliyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şubesi personelleri tarafından teknik talimatları ile düzenli olarak tuzak sayımları, feromon değişimleri ve zarar görmüş ağaçların tespit edilmesi suretiyle zararlının mücadelesine devam ediliyor. 

Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla dikkat! Kırmızı kabus yeniden geri döndü. O canlı her yerde aranıyor - Resim : 1

"HURMA AĞAÇLARINA ZARARLARI VAR" 

Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “İlimiz sınırları dahilinde çeşitli lokasyonlarda kurulan istasyonlarda başta hurma ağacı olmak üzere Palmiye ağaçlarında büyük yıkıma neden olan Palmiye Kırmızı Böceğinin populasyon yoğunluğu ve zarar derecesi takip ediliyor. Söke İlçemizde teknik talimatlar kapsamında düzenli olarak tuzak sayımları, feromon değişimleri ve zarar görmüş ağaçların tespit edilmesi suretiyle zararlının mücadelesine devam ediliyor” ifadeleri yer aldı. 

Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla dikkat! Kırmızı kabus yeniden geri döndü. O canlı her yerde aranıyor - Resim : 2

EVLERDE DE KAPILARI KEMİRİYORLAR

Kırmızı palmiye böceklerinin evlere girmesi durumunda da evlerdeki tahta kapıları kemirerek ciddi hasar bıraktığı biliniyor.