Ayın en sevilen videosunda Kemal Bey'i izlediniz, dağılın abi…

Seçim yaklaştıkça daha belirgin hale geldi. Twitter yeni algoritmasıyla iktidar siyasetçilerini ve iktidara yakın isimlerin hesaplarını “görünmez” kılarak muhalif hesapların milyonlarca beğeni ve görüntülenme almasını sağlıyor.

Kendi hesaplarımdan biliyorum. Tüm yazarlara bakıyorum hepsi aynı şeyi söylüyor. “Sana özel” ya da “Takip ettiklerin” adı altında, karşına ne kadar muhalif hesap varsa onu getiriyorlar. Yazılarını sürekli okuduğum ve paylaştığım yazarları, hesapları asla göremiyorum. Takip etmemi önerdikleri de bu ve benzeri hesaplar.

Öyle bir karalama, algı oluşturma kampanyası var ki Twitter buna son vermediği takdirde devam etmesinin hiçbir anlamı yok.

BTK’nın buna el atması, Ekşi Sözlük’te olduğu gibi geç kalmaması gerekiyor.

Sinema sanatı adına hiçbir başarısı olmayan, deniz kenarına yaptırdığı malikâneden ahkâm kesen bir soytarının attığı iftiralar milyonlarca yayılırken, iftiraya maruz kalanların verdiği ispatlı delilli kanıtlar kim vurduya gidebiliyor. Toplam 20,1 milyon takipçisi olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir önemli açıklaması bile bu tarz trollerinkinden daha az paylaşılıyor ve görüntüleniyor. İşlerine gelmeyen açıklamalar da derhal yok ediliyor. Yavuz Ağıralioğlu’nun Altılı Masa’nın HDP politikalarına karşı zehir zemberek açıklamalarının tam 60 bin tweete çıktığında aniden TT’den düşürülebilmesi gibi.

Yani Küresel İttifak, kendilerini temsil eden adayları Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Millet İttifakı’nı tüm imkânlarıyla destekleyip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimi kaybetmesi için elinden geleni yapıyor ama halkın zekâ oyunları yine de bir fırsatını bulup onların veri tabanlarıyla oluşturdukları ahlaksız muhalefet yandaşlığının açıklarını yakalayarak eğlenceli işler ortaya koyabiliyor.

MUHALİF MEDYANIN ACINASI KOMPLEKSLERİ VE ZAVALILILĞI

En son @veritasanalytic adlı bir Twitter hesabının yaptığı ilginç bir montaj, tüm muhalif medyayı ve Altılı Masa’yı destekleyen PKK’lı, FETÖ’cü bot hesapları fena tufaya getirdi.

Bu hesap Las Vegas’ta bir yere bakan kalabalığın görüntüsünü alıp, onların yöneldiği istikamete dev bir ekran yerleştirmiş. Ekrandaki görüntü bilin bakalım ne? Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir aileye misafir olduğunda yemeğin etli tarafını yanındaki çocuğun önüne sürdüğü görüntü.

Bu görüntü tüm muhalif sosyal medyada, muhalefetin kanallarında, gazetelerinin internet sitelerinde “DÜNYA KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU İZLEDİ, LAS VEGAS’TA EN BEĞENİLEN VİDEO SEÇİLDİ” başlıklarıyla yayınlandı.

Halk TV’sinden, Yeniçağ’ına, KRT’sinden TR24’üne, FOX’undan Sözcü TV’sine ve gazetelerine, anlı şanlı “ünlü”lerine kadar hayatımda böyle bir KIROLUK görmedim.

Durumları öyle acınasıydı ki hep dışarıdan bir destek bulma ümidi, beğenilme, takdir edilme arzusu, o girdabına düştükleri iğrenç aşağılık kompleksiyle ne yapacaklarını şaşırmış haldelerdi ve bu görüntüye sarılmışlardı.

GÖRÜNTÜDEKİ MORS ALFABESİYLE VERİLEN GİZLİ MESAJ NEYDİ?

Bakın  @veritasanalytic nasıl anlatıyor yaptıklarını:

- Hazırladığımız sahte video ile ekran bile olmayan bir yere Kılıçdaroğlu’nun videosunu montajladık, altına da mors alfabesi ile mesajımızı yerleştirdik.

- Reddit’te başlıklar açıldı, Instagram’da “İşte dünya lideri, troller gelmeden yayalım” dendi. Bu kadar basit ve anlamsız bir şeyi bile sırf Amerika kaynaklı diye parlatma çabanızı ve içinde bulunduğunuz aciz durumu utançla izledik.

- Siz birbirinizi referans göstererek yalan yaymaya devam ettiğiniz sürece biz de sizin üzerinizden kendi mesajlarımızı paylaşmaya devam edeceğiz. Bir yalanı bir günde 10 milyon kişiye ulaştırma gücünüz var ama bilin bakalım neyiniz eksik?

- Bir dahaki sefere görüşmek üzere sevgili kopya medya. Bu arada biraz teknoloji öğrenip bu kadar basit şeylere kanmazsanız bizim için de daha zevkli olur. Ayrıca bir soru; Vegas’ta billboarda çıksan ne olur ki?

Ama en çok güldüğüm “Astroloji uzmanı” olduğunu söyleyen Nihan Urel’in bu durumu gezegenlerin sıralanışı ile açıklayan “yorum”unu bir karanlık web sitesinin alıp yayınlamasıydı.

@veritasanalytic soruyor:

“Demek öyle olmuş, şimdi video sahte olduğuna göre Merkür ve Jupiter’e kim hesap verecek?

Kızma abisi, Merkür çarpsın ki bilmeden yapmıştır.

Tabii muhalefet trollerini trollemenin en bomba yanı da sahte videonun altında geçen nokta ve çizgilerdi. Anlamı MORS ALFABESİ ile verilen mesajdı:

“ERDOĞAN KAZANACAK.”

Videoyu da izlediniz.

Dağılma vakti geldi.

Son haftanın en komik diğer olayı da İYİ Parti’den Müsavat Dervişoğlu, CHP’den Engin Özkoç ve Engin Altay’ın birlikte basın toplantısı yaptıkları sırada gelen “Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamalarına ne diyorsunuz” sorusu karşısında verdikleri tepkiydi. Engin Özkoç soruyu duyar duymaz, “DAĞILIN ABİ” dedi ve kürsüdeki tüm vekiller çil yavrusu gibi dağıldılar ve gazetecilerin yanından uzaklaştılar.

Dağıldılar gerçekten de…

Seçim sonrasında onları dağıldıkları yerden toplamak da yine bu millete düşecek.