Gel de gülme!.. Paniğe kapılıp kökünden kesti!.. 'Gelin ilk kavun dedi'

Bartın'ın Kozcağız beldesinde Müyesser Acıbal. tarlasına ektiği Çin salatalıklarını, 1 metre uzunluğa, 30 kilo ağırlığa ulaşınca paniğe kapılıp kesti.

Gel de gülme!.. Paniğe kapılıp kökünden kesti!..  'Gelin ilk kavun dedi'

Kozcağız beldesi Ahmetler Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi Müyesser Acıbal, geçen yıl İzmir'de komşusundan salatalık, domates ve marul tohumları aldı. Çin salatalıklarından 6 tanesi hızla büyümeye başladı. Müyesser Acıbal, salatalıkların boyu bir ayda 1 metreye ulaşınca korkarak kökünden kesti. Salatalıklar komşulara ve akrabalara dağıtıldı. En büyüğü 1 metre uzunluğunda ve 30 kilo ağırlığındaki Çin salatalığını gören mahalle sakinleri şaştı kaldı.

Müyesser Acıbal ayrıca tarlasına salatalığın yanında Çin domatesi ve Çin marulu da ekti. Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsettar Bayram da tarlaya gelerek Çin salatası, domatesi ve marulunu inceledi.

Marul ve domatesleri de tarladan toplayan Müyesser Acıbal, tatlarının salatalık kadar kötü olmadığını ifade etti. Çin salatalığı tohumlarını patlıcan tohumu olduğunu sanarak aldığını ifade eden Müyesser Acıbal yaşadıklarını şöyle anlattı...

"Bana bunları patlıcan diye verdiler. Ben bir kökü dikip patlıcan diye yukarı bağladım. Büyüyünce bu hale geldi. Tohumu aldığım arkadaşta geldi fotoğrafını çekip Çinlilere gönderdi. Onlarda salatalık olduğunu yenilebileceğini söyledi. Sonra bunu aldık kesip kesip komşulara verdik. Onlarda hiç beğenmediler. 15 tane vardı. Bunlar orduya yeterdi. Bunlar niçin böyle büyüyor diyorduk. Koparmasam belki daha çok büyürdü. Bunları görenler şaşırıyor. Gelin ilk kavun dedi. Oğlum ziraat mühendisi o da bilemedi.

Çin marulu ve Çin domatesi de ektik. Domates küçük. Marulun yaprakları biraz büyük ama salatalık gibi değil. Bunların tadı nasıl diye merak ettim. Yedim ve güzelmiş. Domatesler de sarı çıktı."