Başörtüsü sorunuyla ilgili Ertuğrul Özkök net konuştu: Erdoğan, seküler kesimi bir utançtan kurtardı!

tv100'de ekrana gelen Cengiz ile Ahtapot programında Ertuğrul Özkök başörtüsü sorunuyla ilgili "Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin ilk kurucuları Türkiye’yi ve özellikle içinde bulunduğumuz seküler kesimi bir utançtan kurtardı" dedi.

Haftanın öne çıkan önemli olaylarından sanat, siyaset ve magazin dünyasının hiç konuşulmayanları, en çok merak edilenleri Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün sunumuyla Cengiz ile Ahtapot'ta konuşuldu.

 "Seküler kesimi bir utançtan kurtardı"
Başörtüsü sorunuyla ilgili mücadelede geçmişte yapılanlardan bahseden Özkök "Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin ilk kurucuları, o ekip o mücadelede başörtüsü bayrağı önde götürdüler. Bülent Arınç, Ali Babacan, Abdullah Gül.. Bu insanlar Türkiye’yi ve özellikle içinde bulunduğumuz seküler kesimi bir utançtan kurtardı." dedi. 

 "Biz bu meseleyi çözdük, gönlümüzde çözdük"
CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışıyla yeniden gündeme gelen başörtüsü tartışmasıyla ilgili ise Özkök "Bu tartışmanın (başörtüsü) bugün başlaması çok büyük talihsizlik olmuştur. Yanı başımızda kız çocukları saçlarını, başlarını açtıkları için öldürülürken biz bunu tartışıyorsak bu ayıp. Biz bu meseleyi çözdük, gönlümüzde çözdük." dedi.