Bayındır Hastanesi'ndeki skandalda yeni gelişme! O vicdansızlar bunun için mahkemeye başvurdu

İstanbul Ataşehir'deki Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi'nde yaşlı kadına eziyet görüntülerinin ortaya çıkmasıyla ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce savunmalarında mizah amaçlı yaptıklarını söyleyen şüpheliler şimdi de tahliye edilmeleri için mahkemeye başvuruda bulundu.

Bayındır Hastanesi'ndeki skandalda yeni gelişme! O vicdansızlar bunun için mahkemeye başvurdu

İstanbul Ataşehir'deki Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının yaşlı kadına eziyet görüntüleri Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 4 şüpheliden, mahkemeye yeni bir talep geldi.

Sabah'ın haberine göre; Sağlık çalışanlarının yaşlı hasta Nermin Zeren'e kan donduran, insanlık dışı yaptığı muameleler çekilen cep telefonu görüntüleriyle ortaya çıktı.

Para atan şüphelinin de bulunduğu 4 görevli tutuklandı

Skandal görüntülerin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 7'si İstanbul'da biri Samsun'da ve 1'i de Bursa'da olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı.

Hemşire ve hasta bakıcı olduğu belirlenen şüphelilerden 7'si geçtiğimiz haftalarda emniyetteki işlemlerinden sonra Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirildi.

Şüphelilerden 2'si savcılıktan serbest kalırken Sulh Ceza Hakimliği 3 şüphelinin adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.

Aynı zamanda hakimlik, yaşlı kadının üzerine paraları atan şüpheli Ali E.'nin de aralarında olduğu Emrah Ö., İlknur K. ve Aysima E. ise "beden bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişiye karşı eziyet" suçundan tutuklanmasına hükmetti.

Bayındır Hastanesi'ndeki skandalda yeni gelişme! O vicdansızlar bunun için mahkemeye başvurdu - Resim : 1

Savunmaları da tepki topladı

Şüphelilerin kendisini savunduğu ve suçlamaları kabul etmediği olayda yaşlı kadının üzerine para saçan Ali E.'nin, "Alzheimer hastası olduğu için nerede olduğunu, ne yaptığını sürekli unutuyordu. Kendisini evinde gibi hissediyordu. Biz de tedavisini yaparken mizansen yollara başvurduğumuz oluyordu. Bahsi geçen videonun öncesinde mağdur kasadan paralarımı getir demişti. Bilgisayardan para resmiyle çıktı aldık. Yaptığımın doğru bir davranış olmadığının farkındayım, pişmanım" dediği öğrenilmiş ve şüphelilerin savunması da tepki toplamıştı.

İtirazları reddedildi

Ülkenin gündemine oturan skandal görüntülerle ilgili süren soruşturmada yeni bir gelişme daha yaşandı.

Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 4 şüpheli tek tek mahkemeye başvurarak tahliyesini talep etti.

Mahkeme 3 şüphelinin itirazını karara bağladı.

Suçun vasıf ve mahiyeti ve mevcut delil durumuna göre şüphelilerin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, itirazı reddetti.

Son bir şüphelinin itirazın ise mahkemece henüz karara bağlanmadığı öğrenildi.