Bayram ayın kaçında? Ramazan Bayramı ne zaman, bayramın 1. günü hangi tarihte? Bayram tatili kaç gün?

Ramazan ayı ile birlikte orucun ne zaman biteceği, bayram tatilinin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Bayram tatillerini planlamak isteyen milyonlarca çalışan, bayramın denk geldiği günleri ve kaç gün tatil yapılacağını araştırıyor. Peki, Bayram ayın kaçında? Ramazan Bayramı ne zaman, bayramın 1. günü hangi tarihte? Bayramın 1,2,3. günü ne zaman, hangi günlere denk geliyor? Bayram tatili kaç gün? İşte detaylar…

Bayram ayın kaçında? Ramazan Bayramı ne zaman, bayramın 1. günü hangi tarihte? Bayram tatili kaç gün?

Bayramda tatil yapacak çalışanlar planlarını şimdiden yapmaya başladı. Gidecekleri yerler için biletlerinin şimdiden almaya başlayan pek çok kişi izin durumlarını hesaplamak ve kaç gün tatil yapacağını öğrenmek için bayram tatillerini araştırıyor. Bayramın ne zamana ve hangi güne denk geldiği, hafta içi mi yoksa hafta sonu mu olduğu sıklıkla sorgulanıyor.

 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN, BAYRAMIN 1,2,3. GÜNÜ HANGİ TARİHE DENK GELİYOR?

Diyanet’in yayınladığı dini günler ve bayram takvimine göre, Ramazan Bayramı arifesini 20 Nisan 2023 Perşembe günü idrak edecek. Ramazan ayının son orucu da arife günü tutulacak. Ramazan Bayramı’nın denk geldiği günler şu şekilde:

Ramazan Bayramı 1. Gün- 21 Nisan Cuma

Ramazan Bayramı 2. Gün- 22 Nisan Cumartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün- 23 Nisan Pazar

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı, bu yıl 21 Nisan 2023 Cuma günü başlayacak ve 23 Nisan 2023 Pazar günü sona erecek. Buna göre; Ramazan Bayramı tatili bu yıl hafta sonuyla birlikte 4 gün tatil olacak.