İftardan sonra kaç litre su içilmeli? Ramazan’da kaç bardak su içmeli? Ramazan’da su tüketimi nasıl olmalı?

Ramazan ayı ile birlikte oruç tutanlar için su tüketimi ile ilgili araştırmalar hızlandı. Özelikle uzun oruç sürelerini yaşadığımız bu günlerde vücudun susuz kalmaması için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede tüketilecek su miktarı da büyük önem taşıyor. Peki, Ramazan’da su tüketimi nasıl olmalı? İftardan sonra kaç litre su içilmeli? Kaç bardak su içmek susuzluğu önler? Oruçta su tüketimi miktarı ne olmalı? İşte uzmanların tavsiye ettiği su miktarı!

İftardan sonra kaç litre su içilmeli? Ramazan’da kaç bardak su içmeli? Ramazan’da su tüketimi nasıl olmalı?

Ramazan’da gün boyu süren uzun açlık ve susuzluk süresi pek çok kişiyi zorluyor. Bu durumda iftar ve sahurda tüketilen yemek ve besinlerin dışında, bu kısa sürede tüketilecek su miktarı da büyük önem kazanıyor. Uzmanlar iftar sonrası su tüketimi konusunda uyarırken, iftar ve sahur arasında tüketilecek su ile ilgili önerilerde bulunuyor. Peki, İftardan sonra kaç litre su içmeli? İftarla sahur arası tüketilecek su miktarı ne olmalı? Oruçta susuz kalmamak için tüketilecek su miktarı kaç litredir? İşte detaylar…

İFTARDAN SONRA KAÇ LİTRE SU İÇİLMELİ? İŞTE TAVSİYE EDİLEN SU MİKTARI!

İnsan vücudunun dörtte üçünü su oluşturuyor. Su tüketiminin dengeli ve düzenli oluşu hem genel sağlığı hem de metabolizma için büyük önem taşıyor. Ramazan gibi uzun ve gün boyu süren susuzluk durumlarında, iftardan sahura kadar olan sürede tüketilecek su miktarı da büyük önem taşıyor. Uzmanlar gün boyu susuzluk çekmemek için oruç tutanlara ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2,5 litre su içilmesini tavsiye ediyor. Soğuk su yerine ılık su tüketilmesini öneren uzmanlar soğuk suyun midede kasılmalara yol açabileceğini ve sindirimi zorlaştırarak özellikle de hazımsızlığa neden olabileceği konusunda da uyarıyor.

SU DIŞINDA TÜKETTİKLERİNİZE DİKKAT!

Su dışında sıvı alımı özellikle de çay ve kahvenin çok miktarda tüketimi vücutta sıvı kaybına neden olabilir. Buna göre suyun yerine diğer sıvıları koymamaya özen göstermelisiniz. Düzenli ve yeterli miktarda su tüketimi toksinlerin atımını kolaylaştırarak gençleşmeye, iç organların sağlıklı çalışmasına neden oluyor. Sindirimi düzenleyen etkisi de olan suyun, kilo vermeyi kolaylaştırdığı Ramazan boyunca kilo almamayı da sağladığı biliniyor.