Bedenimiz bizimle konuşur! Önemli olan anlayabilmek

Bedenimiz bize anlamamız için hep işaretler gönderir. Başımız ağrıdığında aslında bu ağrı hiç bir yerden gelmez, yani dışardan gelmez mutlaka bedenimizde bir dengesizlik olmuştur ve bunu baş ağrısı olarak ifade eder. Ya da ishal olduk diyelim, bu da bedenimizin bize göstermiş olduğu bir tepkidir. Demek ki ya bozuk bir gıda yedik, zehirlendik vb bağırsaklarımızda bunu cıvık dışkılama olarak bize gösterdi.

Özetle hastalık dediğimiz şey aslında bedenimizin bize bir şeylerin yanlış gittiğini gösteren uyarılardan ibarettir. Hastalıklar vücudumuzda dengenin bozulduğunu bize gösterir. Bedenimiz bizimle konuşur; bize önce minik minik sinyaller gönderir biz bu belirtileri dinlemezsek ısrarla bastırırsak, bastırıcı ilaçlarla yok etmeye çalışırsak o zaman bedenimiz kendini daha da zorlayıcı yollarla ifade etmeye başlar. Ta ki biz bu mesajı anlayana kadar.

Biz hastalıkların kökenine inmeliyiz. Kökenine inmediğimiz sürece bedenimiz sağlıklı olmayacaktır!

Hastalık belirtilerini bastırmaya, yok etmeye çalışmamalıyız. Eğer böyle yaparsak sadece günü kurtarmış oluruz. Bu hastalık belirtilerini bastırmaya çalıştığımızda aslında geçici bir iyilik hali olur ama vücudumuz daha sonra kendini daha güçlü ifade etmeye çalışacaktır.

O halde hastalıklardan tam olarak kurtulmanın yolu; bu belirtileri anlamak ve hastalıkla mücadele yöntemini de doğru seçmektir. Sadece belirtileri yok etmeye ya da baskılamaya yönelik tedaviler durumu daha da kötüleştirir. Kişi ilk anda iyileşse bile sonunda başarısız olacaktır. Buna örnek verecek olursak kortizonla bastırılan cilt hastalıkları. Cilt hastalıklarında kortizonu her uyguladığımızda hastalık bastırılacak (Halının altına pislikleri süpürmek gibi) veee bu döngü aynı şekilde devam edecek ve hastalık hiç bitmeyecektir.

Her insanın içinde bir yaşam enerjisi vardır. Eğer biz çok fazla baskılayıcı ilaçlar veya kortizonlar kullanmaya devam edersek bizim bu yaşam enerjimizde farkında olmadan baskılanmış olacaktır.

Bu sadece fiziksel rahatsızlıklar için değil aynı zamanda psikolojik rahatsızlıklar içinde geçerlidir. Eğer sürekli mutsuzsak, anksiyetemiz varsa yine bu bedenimizde birşeylerin ters gittiğini gösterir. Özetle bedenimiz çok akıllıdır; bizimle hastalıklar yolu ile konuşur ona kulak vermeli ve onu dinlemeliyiz.