Beğendiği arabayı almak istiyordu, 1 milyon TL dolandırıldı! Polisin başarılı operasyonu

İnternetten beğendiği bir otomobili satın almak isteyen adam tam 1 milyon TL dolandırıldı. Dolandırıldığını anlayan adamın polise başvurması üzerine Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, düzenlediği başarılı operasyonla parayı kurtararak şüphelileri gözaltına aldı.

Beğendiği arabayı almak istiyordu, 1 milyon TL dolandırıldı! Polisin başarılı operasyonu

Sinop'ta, internet üzerinden görüp beğendiği aracı satın almak isteyen şahıs, satıcı ile iletişime geçti. Gerçekleştirilen telefon konuşmasında satıcı ile anlaşmaya varan şahıs, adamın hesabına 1 milyon TL yatırdı. Satıcıya, aracı görmek için tekrar ulaşmaya çalıştığında hüsrana uğrayan adam, dolandırıldığını anlayarak eminet güçlerine başvurdu. 

İhbar üzerine, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 milyon TL tutarındaki para kripto varlıklara havale edilmeye çalışıldığı sırada işlemi bloke ettirerek, doladırıcıların önüne geçti. Olayla alakalı 2 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, internet sayfasından yaptığı açıklamada, “Şehrimizin huzur ve güvenliği için görevimizin başında, vatandaşlarımızın yanındayız. ‘Güvenli sokaklar mutlu şehir’ sloganı kapsamında suç ve suçlu ile mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerine yer verdi.