Behzat Ç. kaç bölüm olarak yayınlanacak?

Behzat Ç. 6 yıl aradan sonra izleyicisiyle buluşmaya hazır. Bu sezon 45-50 dakikalık 9 bölüm halinde yayınlanacak dizinin yeni bölümleri perşembe günleri yayınlanacak.

Dijital platform BluTV'de yarın yayınlanacak olan Behzat Ç.'nin ilk fragmanlarının ardından dizinin introsu da bugün sosyal medyada yayınlandı.

TV100'de yayınlanan Cengiz Semercioğlu'nun sunduğu Sabah Sohbeti programına bugün konuk olan BluTV CEO'su Aydın Doğan Yalçındağ, diziyle ilgili bilgiler verdi.

Behzat Ç. kaç bölüm olarak yayınlanacak? - Resim : 1

Diziyi 6 yıl aradan sonra yayınladıkları için heyecanlı olduklarını söyleyen Yalçındağ, 1,5 yıllık zorlu bir sürecin ardından diziyi yeniden hayata geçirdiklerini söyledi.

- Bu sezon 9 bölüm

Behzat Ç. dizisinin bu sezonda 45-50 dakikalık, 9 bölüm olarak planlandığını ve tüm bölümlerin çekildiğini ve yayınlanmak üzere kendilerine teslim edildiğini söyleyen Aydın Doğan Yalçındağ, dijital platformdaki yayın stratejilerinin Netflix'e benzer şekilde tüm bölümleri aynı anda yayına açmak yerine "her hafta bir yeni bölüm yayınlamak" şeklinde olacağını açıkladı. Dizi her perşembe bir bölüm olarak yayınlanacak. Yalçındağ buradaki amaçlarının dizinin konuşulmasını ve gündemde kalmasını sağlamak olduğunu söyledi.

"Masum" dizisinde bu stratejiyi çok düşündüklerini söyleyen Aydın Doğan Yalçındağ, orada 2 bölüm olarak yayınladıklarını hatırlattı. Bazı diziler için tüm bölümleri yayınlamanın daha iyi olabileceğine katıldığını bunun farkında olduğunu söyleyen Yalçındağ, Netflix'te içerik sayısının çok olması nedeniyle böyle bir lükse sahip oldukları yorumunu yaptı.

- "Yılda 5-6 kaliteli içerik üretiyoruz"

Dijital platformların henüz çok yeni olduğuna dikkat çeken Yalçındağ, "Biz yılda 5-6 kaliteli içerik üretmeye çalışıyoruz. Bizi ayrıştıran özellik bu bence. İşin doğrusunu yanlışını biz de bilmiyoruz, bu süreçte yaşayarak, yolda öğreniyoruz, değerlendiriyoruz." dedi.

Behzat Ç. dizisinin 2. ve 3. sezonlarının da planlamaları dahilinde olduğunu, hatta iki sezonu birlikte yapabileceklerini söyleyen Yalçındağ, dizi çekimlerinin TV'den ayrı olarak dijital platformlarda bir bütün halinde, sinema filmi çekiyormuş gibi baştan her şeyinin planlanarak çekildiğini söyledi.