Beşiktaş, Fenerbahçe’yi konuk edecek! Rıza Çalımbay, 18 yıl sonra kariyerinde bir ilk yaşayacak

Teknik direktör Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile karşılaşacağı maçla birlikte 18 yıl sonra kariyerinde derbi müsabakasına çıkacak. Çalımbay son derbisine de Fenerbahçe’ye karşı 2005 yılında çıkmıştı.

Beşiktaş, Fenerbahçe’yi konuk edecek! Rıza Çalımbay, 18 yıl sonra kariyerinde bir ilk yaşayacak

Trendyol Süper Lig’in 15.haftasında Beşiktaş, evinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Tüpraş Stadyumu’ndaki mücadele saat 19.00’da başlayacak ve hakem Atilla Karaoğlan düdük çalacak.

Beşiktaş’taki yeni döneminde ilk kez bir derbiye çıkacak olan Rıza Çalımbay, 18 yıl sonra yeniden derbi heyecanı yaşayacak.

Beşiktaş, Fenerbahçe’yi konuk edecek! Rıza Çalımbay, 18 yıl sonra kariyerinde bir ilk yaşayacak - Resim : 1

ÇALIMBAY'IN SON DERBİSİ FENERBAHÇE’YE KARŞIYDI

60 yaşındaki teknik adam, yarınki maçla birlikte 4. derbisine çıkacak. Rıza Çalımbay, son derbi sınavını 2005-2006 sezonunda ‘Beşiktaş Teknik Direktörü’ olarak 18 Eylül 2005 tarihinde Fenerbahçe’ye karşı vermişti. İnönü Stadı’nda oynanan maçı sarı-lacivertliler 2-1'lik skorla kazandı.

Beşiktaş, Fenerbahçe’yi konuk edecek! Rıza Çalımbay, 18 yıl sonra kariyerinde bir ilk yaşayacak - Resim : 2

FENERBAHÇE’Yİ DEPLASMANDA YENMİŞTİ

2004-2005 sezonunun 28. haftasında Şükrü Saraçoğlu’nda oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş müsabakasından ise Çalımbay idaresindeki siyah-beyazlılar 4-3 galip ayrıldı.

Rıza Çalımbay aynı sezonun 23. haftasında konuk olduğu Galatasaray’a 1-0 kaybetti.

ÇALIMBAY’IN FENERBAHÇE KARNESİ

Tecrübeli çalıştırıcı, Beşiktaş, Kasımpaşa, Antalyaspor, Mersin İdman Yurdu, Rizespor, Eskişehirspor, MKE Ankaragücü, Denizlispor, Göztepe, Sivasspor, Konyaspor ve Trabzonspor ile Süper Lig’de Fenerbahçe’ye rakip olduğu 45 maçta 9 galibiyet, 25 mağlubiyet ve 11 beraberlik aldı.