Binali Yıldırım: Her oyun yerini bulmasını sağlayacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, şehit aileleri ve gazilerle iftara katıldı. Yıldırım burada yaptığı konuşmada "Verilen her oyun yerini bulmasını sağlayacağız" dedi.

Binali Yıldırım: Her oyun yerini bulmasını sağlayacağız

15 Temmuz Derneği tarafından Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen iftar programına katılan Binali Yıldırım, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Yıldırım, iftar öncesi yaptığı konuşmada, iftarın 19 Mayıs'a rast gelmesini sağlayan 15 Temmuz Derneği’ne teşekkür etti.

Tarihin en zor yıllarının, 1900’lü yılların başında yaşandığını belirten Yıldırım, “İstiklal mücadelemizin 100. yılını tebrik ediyor ve kurtuluş mücadelesinde canını seve seve veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, bütün gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum" dedi.

Yıldırım, “100 yıl önceki düşmanı tanıyorduk, biliyorduk. Onlar bayraklarından, üniformalarından tanınıyordu. Onlar bize aleni düşmanlık yapmışlardı. Silahlarını üstümüze çevirmişti ama şimdi 100 yıl sonra içimizde sinsice saklanan hainler, 15 Temmuz gecesi darbe kalkışması yaptılar.” diye konuştu.

Türkiye’nin mazlumlara kucak açan bir ülke olduğunu belirten Yıldırım, “Hepimiz bu kaleyi korumakla mesulüz. Türkiye’ye gözümüz gibi bakmalı ve hainlere fırsat vermemeliyiz. Bunu için ihtiyacımız olan birliktir, beraberliktir, kardeşliktir" şeklinde konuştu.

Türkiye’de ve İstanbul’da daha fazla kaybedecek zamanın olmadığının anlatan Yıldırım, "Allah’ın izniyle 23 Haziran’da yeniden şahlanacak ve İstanbul’da yeni bir zafere imza atacağız. Oylarınızın çalınmasına, oy pusulalarının yanlış sayılmasına, oyların başkalarının hanesine yazılmasına fırsat vermeyeceğiz. Hakkınıza, hukukunuza sahip çıkacağız, verilen her oyun yerini bulmasını sağlayacağız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizler için büyük bedel ödediler. Şehitlerinizin yakınları olarak, gazilerimiz olarak destek ve duanızı her zaman gördük. Bundan sonra da hep birlikte, beraberce ülkemizin aydınlık yarınları için çalışmaya devam edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.