Bir sol replikası olarak CHP ve Oksimoron liderleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel çıktı önce ve konuştu:

“HAMAS bir terör örgütüdür”

Cahilliğinden diyemedik.

Müktesebatını biliyoruz çünkü.

Önceki gün de gölge genel başkan Ekrem İmamoğlu’nun CNN’e demecini dinledik. Sosyal medyadaki cımbızlamalara prim vermeden en geniş haliyle alıntılayalım:

"Hamas tabi bizim çok üzüldüğümüz bir saldırıyı İsrail’e yaptı.

Bugün aynı şey ne yazık ki İsrail’de Filistinli masum insanlara uygulanıyor. Ben her iki konunun da bir an önce bu bağlamda değerlendirilmesini ve Filistinlilerin de böylesi bir zulme maruz kalmalarının engellenmesini talep ediyorum(…)Hamas’ın saldırısını kötü bir saldırı, çok kötü bir durum ve terör saldırısı olarak yorumluyoruz. Ama bugün orada öldürülen Filislinli kadınların ve çocukların maruz kaldığı zulme de karşı duran bir anlayışı temsil ediyoruz.”

Yandaşı internet sitesi Oda tv, Ekrem İmamoğlu’nun “Hamas bir terör örgütüdür” demediğini ileri sürüyor.

Şaka mı bu?

Terör saldırısını teröristler yapar.

Aynı Ekrem İmamoğlu “Ama aynı şey ne yazık ki İsrail’de Filistinli masum insanlara uygulanıyor… Filistinlilerin de böylesi bir zulme maruz kalmaları…” derken açık açık Siyonist, Soykırımcı İsrail devletini temize çekmeye çalışıyor çaktırmadan. 

Kim uyguluyor acaba? Edilgen dile bakar mısınız?

Zulme maruz bırakan kim?

ÖZNE NEREDE?

Adam gibi, korkmadan “İsrail devletinin Filistin topraklarında, Gazze’de 15 bini çocuk 40 binden fazla masum insanı katletmesi bir soykırım ve terördür desene sıkıyorsa.

Diyemez. Kızar küresel efendileri.

15 binden fazla çocuğu katletmek TERÖR değil midir?

Masum insanları katletmek TERÖR değil midir?

Bunu SİSTEMATİK olarak yapmak SOYKIRIM değil midir?

Mesele Ekrem İmamoğlu’nun kimin borazanı olduğu değil. O her kalıba girer. Birkaç yıl öncesinde Altılı Masa üyeleriyle Hamas yetkililerini ağırladıkları mitinge katılıp boynuna Filistin-Hamas atkısı takan da o.

Herkesi tanıyoruz, yerli yerine oturtuyoruz da asıl irdelememiz gereken, kendini SOLDA tanımlayan ve SOSYALİST ENTERNASYONAL’in üyesi olmakla övünen CHP ve bu partinin seçmen tabanının “Lider” olarak seçtiği isimler.

Solun, sosyalizmin önemli bir özelliğidir ENTERNASYONALİZM.

Uluslararası dayanışma, iş birliği ve iletişim.

SOL PARTİLER, kendilerini sadece ülkelerinin değil, dünyadaki tüm emekçilerin, azınlıklarınezilen halkların, mazlumların, dezavantajlı kesimlerin partisi olarak tanımladıkları için, enternasyonal dayanışma için sosyalist enternasyonal var.

Oysa bakıyoruz CHP mazlumların yanında yer alıyor gibi görünse de aslında örtülü olarak zalimlerin, emperyalistlerin yanında saf tutuyor.

İmamoğlu ise Amerika’daki tüm üniversitelerde İsrail karşıtı ve Gazze’deki soykırıma dikkat çeken ve salgın gibi yayılan eylemleri görmezden gelen, çam yarması Amerikan polislerinin öğretim üyeleri dâhil herkesi yere acımasızca yatırıp ters kelepçeyle tutukladığını saklayan CNN gibi pespaye bir televizyon kuruluşuna verdiği demeçte hem nalına hem mıhına gerdan kırıyor.

CHP’nin enternasyonalizmi bu kadar işte.

Yahudi Akademisyen ve Düşünür Stephen Kapos "Holokost'tan kurtulan biri olarak Amerikalı cesur öğrencilerin başlattığı onurlu Filistin mücadelesini destekliyorum" derken sen neredesin? CHP’li akademisyenler nerede?

Utanç verici bir sessizliğin içindeler.

Çünkü bu parti, Türkiye’nin en avantajlı kesimlerinin; zenginlerin, ayrıcalıklıların, üst gelir gruplarının ve Türkiye’deki gayri safi milli hasılanın (GSMH) yüzde 70’ini elinde tutanların partisi olageldi. Onların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde seçimlerde tulum çıkaran CHP, bu özelliğiyle bile aslında sınıfsal olarak merkez sağda konumlanması gereken bir parti.

CHP’nin ENTERNASYONALİST olduğunu yalnızca Bülent Ecevit döneminde gördük. CHP o zaman İsrail’e karşı Filistin’in yanında net bir tutum aldı.

CHP dışı sol da hep Filistin’in yanındaydı.

Dev-Genç’liler, terörist olarak nitelenen Deniz Gezmişler Filistin Kurtuluş Örgütü(FKÖ) kamplarında eğitim gördüler.

İsrail ile diplomatik ilişkiler kesildi.

Nedeni İsrail’in Filistin’i işgaliydi.

FKÖ o yıllarda Batı’nın terörist dediği Leyla Halid’ler tarafından uçak kaçırdı, Batı’nın “terör” olarak nitelediği pek çok eylem yaptı.  FKÖ’nün fraksiyonlarından Kara Eylül örgütü Münih Olimpiyatlarında 11 Yahudi sporcuyu rehin aldı. Karşılığında İsrail hapishanelerindeki 5 Suriyeli, 1 Lübnanlı askere ek olarak 232 Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasını istedi.

Sonuçta rehinelerle ve örgüt mensuplarından ikisi dâhil 18 kişi öldürüldü.

Türkiye solu ve CHP aslında en çok terör eylemi sayılması gereken bu olaylar karşısında kesinlikle FKÖ’yü terörist diye suçlamadı o zaman.

Bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ülkelerini işgal eden İsrail’e karşı meşru müdafaa içindeki Hamas’ı terör örgütü olarak niteleyebiliyor. 

Asıl sebep belli. Filistin mücadelesini veren kuruluşun İslami niteliği. FKÖ ile El Fetih seküler çünkü.

Görünürdeki sebep ise “Hamas saldırısında sivillerin öldüğü” iddiası. 

Oysa Hamas İsrail askerlerine saldırdı ve o gençlik festivalini bombalayanların İsrail olduğu yayınlanan görüntülerle ispatlandı.

Hamas İsrailli işgalcilere karşı kendi ülkesini savunuyor. Tabii ki silah kullanacak.

Bu MEŞRU MÜDAFAA değil midir?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dediği Kuva-yı Milliye de terörist ilan edilmişti.

Hadi bu kadar duyarlısın. 1948 yılından itibaren Filistin’in topraklarını adım adım işgal eden ve Batı Şeria’da, Gazze’de on binlerce masum insanı katleden İsrail devletine karşı bir itirazın var mıydı? Bir tek gün sesin çıktı mı?

Gazze’deki soykırıma tek kelime etmeyen bir “sol parti” genel başkanı olur mu?

Uluslararası bir tv kanalına çıkıp “Üzülüyorum ama” kabilinden konuşmanın gevşekliği bir “sol parti” nin belediye başkanına yakışıyor mu?

Savundukları değerler sistemi ile bu denli çelişen partiler ve liderleri için tanım bellidir.

İşte bu yüzden diyorum ki CHP BİR SOL PARTİ REPLİKASI, Özel ve İmamoğlu gibi isimler de olsa olsa OKSİMORON kişiliklerdir.