Blinken ile görüşen Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, "İsrail toplu cezalandırma yapıyor!"

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ı ağırlayan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yapılan görüşmede, “İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü.” dedi.

Blinken ile görüşen Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, "İsrail toplu cezalandırma yapıyor!"

ABD Dışişleri Blinken, aralarında İsrail, Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, BAE ve Mısır’ın da bulunduğu bölge ziyareti kapsamında bugün Kahire’ye geldi.

Başkent Kahire’ye gelerek resmi ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Sisi, İsrail-Filistin savaşındaki son gelişmeleri kastederek, “Filistin sorununun çözümündeki gecikme daha fazla mağduriyete yol açıyor.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı, bir an önce Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırılabilmesi için kolaylık sağlanması gerektiğini belirtti. Sisi ayrıca, “Gazze'deki durumun kontrol altına alınabilmesini ve çatışmaya başka tarafların müdahil olmamasını umduğunu" belirterek, "İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü.” ifadelerini kullandı.