Bodrumda yapılan deniz dibi temizliğinde otomobil lastiği, sandalye, çapa, olta gibi atıkların da içinde bulunduğu 1417 kilogram atık çıktı

Bodrum Belediyesinin düzenlediği deniz dibi temizleme etkinliğinde gönüllü dalgıçlar denizden 6 mahallede toplam 1417 kilogram atık çıkarttılar.

Bodrumda yapılan deniz dibi temizliğinde otomobil lastiği, sandalye, çapa, olta gibi atıkların da içinde bulunduğu 1417 kilogram atık çıktı

Bodrum Belediyesinin "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla düzenlediği deniz dibi temizleme etkinlikleri sürüyor.

Türkbükü, Gündoğan, Yalıkavak, Gümüşlük, Küçükbük mahallelerinin ardından Turgutreis'te düzenlenen etkinliği Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın yanısıra , özel bir anaokulunun öğrencileri ve Mis Gibi Bir Bodrum gönüllülerinin de katılımıyla gerçekleşti. Bodrum belediyesinin gönüllü dalgıçlarından oluşan ekip denizden plastik, metaş cam vb atıklar olmak üzere 204 kilogram atık topladı. Toplanan atıklar Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne gönderildi.

19 Temmuz'dan bu yana sürdürülen deniz dibi teizleme etkinliğinde 6 mahallede toplam 1417 kilogram atığın toplanıp 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine nakledildiği bildirildi. Temizlik çalışmalarında denizden çıkan otomobil lastiği, olta, sandalye, telefon gibi atıkları dikkat çekti. 

Belediye Başkanı Aras, denizin sadece sahil ve etrafından kirletilmediğini, dere yataklarına atılan atıkların da yağmurlardan sonra denize ulaştığını, dere yataklarının da korunması ve kirletildimemesi gerektiğini dile getirdi.