Boş araziye zorunlu iniş yaptı. Yan yattı! Düşme tehlikesi geçiren helikopterde 1 kişi yaralandı

İzmir'in Urla ilçesinde bir helikopter boş araziye zorunlu iniş yaptı. İniş yaptığı arazide yan yatan helikopterde 1 kişi yaralandı. Olayla ilgili yapılan açıklamada kazanın teknik bir arıza sebebiyle olduğu bildirildi

Kaza bugün Urla ilçesinde bağlı Bademler Mahallesi'nde bulunan boş bir arazide meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nden havalanan askeri helikopter, teknik arıza nedeniyle boş araziye zorunlu iniş yaptı. İniş esnasında helikopter yan yatarak devrilirken, içerisinde bulunan 3 personelden 1'i yaralandı. Yaralanan personel helikopterden çıkartılarak hastaneye sevk edilirken, diğer personellerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SEBEBİ TEKNİK ARIZA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan da zorunlu iniş yapan helikoterle ilgili yapılan açıklamada, "2’nci Ana Jet Üs Komutanlığından (Çiğli/İzmir) kalkan bir adet helikopterimiz teknik bir arıza nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalmıştır. Helikopterimizde hasar meydana gelmiştir. Olayda yaralanan bir personelimiz hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır" sözlerine yer verildi.