Bu kadar düşmanlık olur mu!

Bu kötü bir niyetten başka nasıl açıklanabilir. Başta İtalya olmak üzere kendi ülkelerindeki tabloyu arka plana itip Türkiye fotoğrafları basıyorlar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın dün sosyal medya hesabı paylaşımında da hatırlattığı gibi batı aslında bir kez daha o çirkin yüzünü gösterdi.

Bakan Varank twitter hesabında aynen şu ifadelere yer verdi;

‘’Çin’de ortaya çıkıp Avrupa‘dan dünyaya yayılan bir virüs.Virüsten korunmak için Avrupa’dan uçuşu yasaklayan bir ABD. Bu haberi, uçuş yasağı listesinde dahi olmayan Türkiye fotoğraflarıyla veren Batı medyası. Koranavirüs gibi bu zihniyetin de karantinaya alınması gerekiyor."

DAHA DA ACISI

Yazık. Daha da acı olan ise; Şu saate dek koronovirüs meselesinde olanca gayreti ile mücadele eden Türkiye’de hala bazı kafalar ise, ‘Bakın batı dünyası bile bizim ne kadar kötü olduğumuzu yüzümüze vuruyor’ diyebilecek kadar gözü dönmüş durumda. Bir insan bu kadar mı kötü, bu kadar mı nefret dolu olur ülkesine karşı.

KORONA VURGUNCULARI

Öte yandan, maalesef Türkiye ilk koronavirüs vakası ile tanıştı. Zaten, bekleniyordu ve sonunda geldi. Bana ve çevremdeki pek çok objektif insana göre de, Sağlık Bakanlığı genelde süreci iyi yönetti. Ancak, bu sıfır vaka işi bir yere kadardı ve virüs ülkemize girdi.

HASTA KONTROL ALTINDA

Merak edilenle başlayalım; Hasta şu an kapalı yerde tutuluyor. İşin içindeki kaynaklarla konuştuk; yurtdışından kapmış, yaşı ileri değil ve durumu da kötü değil. Yerini de biliyoruz. Ama etik açıdan bunu yazmamız aile ve hasta mahremiyeti ile toplumsal huzursuzluk açısından mümkün değil.

Fakat, halen karantina ve test sonucu beklenen şüpheli durumlar da var. Hastanın yakınları da kontrol altında. Ama asla yeni tespitler şu an var diyemeyiz.

Zaten; vakaların çevremizdeki ülkelerde bu kadar dramatik tablolar varken bizde artmaması zor gibi görünüyor.

ÖNEMLİ OLAN

İnşallah olmaz ama olursa az sayılarda ve kontrol altında tutulabilecek olması hayati önemde. Bu da koordinasyon içinde kamuoyunun da bilinç ve desteği ile profesyonel yaklaşımlarla çözülecek.

Net olan, ülkemizde; umursamaz bir başlangıç nedeni ile yüzlerce ölüm yaşayan ve korkunç tablolarla karşılaşan İtalya’daki gibi bir durum söz konusu değil. Bakanlık kontrollü gidiyor.

Ancak; bu virüs kadar tehlikeli fırsatçılar ve panik havası istismarcılarına da dikkat.

Öncelikle lütfen elinde bir bilgi olmadan olur olmaz bilgilerle panik yaratmak isteyenlere dikkat. O kadar çok var ki. Bu açıdan ilgili resmi birimlerin kamuoyunu anlık doğru resmi bilgilendirmesi çok ama çok hassas.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açıklamalarını ‘diğer önemli ve üzerine hepimizin gitmesi gereken mesele’ açısından da önemsedim.

Bakın Pekcan neler söyledi; Gıda ürünlerinde de fahiş fiyatlar görüyoruz. Onlar için de gereğini yapacağız. Fırsatçılara göz açtırmayacağız." Maske ve dezenfektanda fahiş fiyat iddialarına ilişkin de Bakan, "2 bin 193 firmanın 2 bin 641 ürününü denetledik, 2 bin 180'ini soruşturma kapsamına aldık’’ dedi.

REZALET

Hale bakın; 2193 firmanın 2180’i soruşturma altında. Talep olan ürünlerde fiyatlar neredeyse defalarca, onlarca katlanarak halkın psikolojisi istismar ediliyor. Vurgun yapılıyor. Hem de çoğu tarafından. Nerede kaldı insanlığımız.

Sadece sağlık ürünleri değil, gıda da benzer vurgun var. Herşey en az üç beş katına hemen çıkıverdi.

Lütfen bunları tüketici şikayet hatlarına bildirelim. Şikayet edelim. Depremlerde evden taksilere giysilere dek ihtiyacı olanlara bazı kalpsiz ahlaksızların yaptıklarına karşı olduğu gibi şimdi de bu durumdan vurgun ve maddi istismar peşinde olanların peşi bırakılmamalı.

Bu millet asildir ve içinde kendisine yakışmayan bu çürük zihniyetlerle mücadele etmesini bilir.

Siz ve güzel ülkemizin sağlıkla kalması dileklerimizle...