Ailesini katleden cani fazla akıllı çıktı

Ailesinin 4 ferdini iftar sofrasında katleden cani, 'akli dengesi yerinde' çıkınca birden akıllandı ve karara itiraz edeceğini açıkladı. Cani, akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ediyor.

Ailesini katleden cani fazla akıllı çıktı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2018 Mayıs ayında iftar sırasında ailesini katleden 42 yaşındaki Hamza Sakin'in yargılanmasına devam ediliyor. Hamza Sakin, babası Hasan Sakin ile çocukları Rümeysa ve Süleyman'a kurşun yağdırdı. Ardından kaçmaya çalışan Havva Sakin'i de sığındığı evde önce silahla vurup, ardından boğazından bıçakladı.

Bir süre psikolojik tedavi gördüğü belirtilen Sakin'in gerçekleştirdiği katliamın ardından olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri ile sağlık görevlileri, Hasan Sakin ile gelini Havva ve torunları Rümeysa ve Süleyman'ın öldüğünü belirledi. Hamza Sakin ise tutuklandı.

Bursa 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "yakın akrabayı öldürmek" suçundan 4 kez ağırlaştırılmış hapis cezası talebiyle hakkında dava açılan Hamza Sakin'in yargılanmasına devam edildi.

Daha önceki ifadelerini tekrarlayan sanık, “Ruhsatlı olan tabancamı 6 ay önce satın aldım. Eşimin beni aldattığından şüpheleniyordum. Son zamanlarda benden uzak durmaya başladı. Olay akşamı iftar olduğu için hep birlikte sofraya oturduk. O sırada çocuklar annesine 'fahişe' deyince, eşim de oğlana 'nonoş' dedi. Babam da ailemden yana oluyordu. Birden kendimi kaybettim ve tabancamı çıkarıp ateş ettim. Bir anlık gaflet sonucu hepsini öldürdüm. Tabancamı onları öldürmek için almadım” dedi.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda sanığın cezai ehliyetinin bulunduğunu belirtti. Sanık, akli dengesinin yerinde olduğuna dair raporu kabul etmeyip, karara itiraz edeceğini söyledi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mühlet istemesinin ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.