Büyük Başkan Ahmet Nur Çebi

0:00/ 0:00

Değerli dostlar, değerli okuyucular…

Beni tanıyan herkes bilir ki Beşiktaş sevdalısıyım.

Türkiye’nin en büyük, en asil, en köklü kulübü Beşiktaş’ın kongre üyesiyim.

Şeref duyuyorum. Çıktığım TV programlarımda, yazılarımda, sosyal medya profillerimde mutlaka Beşiktaşlı olduğumu vurgularım.

Milliyetçi, devletçi kişiliğimi de herkes bilir. Beşiktaş logosunun kalbindeki Türk bayrağı bir sevdadır biz Beşiktaşlılar için.

Tarih boyunca devletin en önemli kademesindeki bürokratlar, devlet adamları çoğunlukla Beşiktaşlı olmuşlardır. MİT’in üst düzey yöneticileri genelde Beşiktaşlı olmuşlardır. Ordunun, emniyetin üst kademeleri genelde Beşiktaşlı olmuşlardır.

Rahmetli Süleyman Seba’yı anlatmaya gerek yok, bir devlet adamıydı aynı zamanda.

Demem o ki Beşiktaş sadece bir spor kulübü değil, aynı zamanda bir hayat duruşudur.

Devletin de spor yüzüdür adeta.

Değerli dostlar, Sayın Ahmet Nur Çebi efsane Başkan Süleyman Seba’dan sonra Beşiktaş tarihinin en düzgün, en vizyonlu, en başarılı Başkanı’dır.

Kendisine bu tanımlamayı yaparken elbette haklı gerekçelerim var. Sayın Ahmet Nur Çebi, büyük bir iş adamı. Beşiktaş’a yük olan, Beşiktaş üzerinden zenginleşmeye çalışan değil, Beşiktaş’ın yükünü alan, Beşiktaş’ın borçlarını kendi şahsi hesaplarından ödeyen, borçlarını silen bir Başkan’dır. Büyük bir Beşiktaş sevdalısıdır. Fedakâr ve beyefendi bir insandır. Çok düzgün bir aile hayatı olan, Beşiktaşlı duruşuna uygun yaşayan, hiçbir şaibeye bulaşmamış tertemiz bir insandır. Temiz bir ailenin mensubudur. Gece hayatı bilmez, illegal hiçbir yapı ve şahıs ile işi olmaz, haram yemez yedirmez, dürüst bir insandır. Bunu kendisini tanıyan, birlikte çalışan herkes bilir ve teyit eder. Ben kendisini Süleyman Seba duruşunun devamı olarak görürüm. Biz Beşiktaşlıların eskiden Süleyman Abisi vardı, artık Ahmet Abisi var.

Sayın Ahmet Nur Çebi’nin devletçi bir kişiliği olduğunu çok iyi biliyorum.

Zaman zaman yaptığımız sohbetlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sayın Devlet Bahçeli’ye olan sevgisine, saygısına bizzat şahidim.

Beşiktaş Kulübü’nü ve taraftarını hiçbir şekilde siyasi bir propagandaya sevk etmez, izin vermez. Spor adamıdır, devlete bağlıdır, devletin bekasına sadıktır, adamdır, omurgalıdır.

Elbette Beşiktaş Kulübü’nün başkanlığına aday olan ya da kişisel husumetleri olan şahısların çamur at izi kalsın düşüncesi ile böyle değerli bir insanı itibarsızlaştırma gaye ve hedefleri oluyor.

Fakat ben bizzat şahidim ve biliyorum; Sayın Ahmet Nur Çebi, devletine bağlı, vatansever bir Başkan’dır. Değerli babası da dini bütün, tertemiz bir aile büyüğüdür.

Değerli okuyucular, Sayın Ahmet Nur Çebi’nin kendi şahsı ile ilgili hiçbir lobi çalışması yaptığına bugüne kadar kimse şahit olmamıştır, buna gerek duymamıştır.

Fakat ben uzun zamandır kendisini, çalışmalarını takip ettiğim ve fikrini duruşunu bildiğim için kendisine bu haftaki yazımda yer ayırmak istedim.

Bir başkan düşünün ki terör örgütlerinin, anarşist yapıların tamamına karşı dik duran, savrulmayan bir yapıda olsun, işi gücü ile meşgul olsun, başkanı olduğu kulübü için çalışsın sonrada takdir edilmek yerine tenkit edilsin. Öyle bir dünya yok arkadaşlar, bir dakika derler adama!

Zamanında mevcut hükümetin sallandığını, yıkılacağını sanan ve aleyhte açıklamalar yapanları, tribünlerinde siyasi propaganda yaptıran kulüpleri de biliyoruz!

Ahmet Başkan dik durdu, sarsılmadı, savrulmadı, iş adamı ve kulüp başkanı kimliği dışına çıkmadı!

Hiç kimse ile hiçbir siyasi konuşma ve polemiğe girmedi, girmez!

Evet, duruşu millî ve yerlidir, devletçidir ama hiçbir polemiğe girmez!

Ben, Sayın Ahmet Nur Çebi’yi seviyorum değerli okuyucular. Benim kimi seveceğimi ve sevmeyeceğimi tahmin edebilirsiniz. Ben devletine bağlı, millî, yerli, dürüst ve omurgalı adamları severim. Ahmet Başkan, bu saydığım vasıfları sonuna kadar taşıyor.

O sebeple kendisine bu yolda muvaffakiyetler diler, her zaman, her konuda yanında olduğumuzu bu yazı vesilesi ile bildirmek isterim.

Geçmişte çok üzüldüğüm, rahmetli Süleyman Seba’yı çok üzmüş olan bir slogan vardı: “Ahmet Dursun, Seba gitsin!”

Ben de şimdi diyorum ki Ahmet Dursun, Süleyman Seba kültürü dursun, Beşiktaş sevdamız dursun, Beşiktaş üzerinden nemalananlar, zengin olanlar, sömürenler gitsin ama Ahmet Nur Çebi dursun!

Allah’ın izniyle bu sene şampiyonluğun en büyük favorisi şanlı Beşiktaş Kulübü’dür.

Sözlerimi çok sevdiğim şu sloganla bitiriyorum:

Remzin Kartallar gibi manileri yen aş, layıktır sana bu vasıflar ey şanlı Beşiktaş…

Vesselam…