Tesla'nın elektrikli tırı bugün teslimata başlıyor!

İlk kez 2017 yılının Kasım ayında gerçekleşen bir etkinlik ile tanıtılan elektrikli tır Tesla Semi, teslimata başlıyor. Tesla, GIGA Nevada kampüsünde Semi modelinin teslimatı için bugün etkinlik düzenleyecek. İşte elektrikli tıra dair tüm detaylar...

Tesla'nın elektrikli tırı bugün teslimata başlıyor!

Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Elon Musk, birkaç ay önce, 2017'de tanıtılan Tesla Semi'nin ilk teslimatını 1 Aralık'ta yapacağını duyurmuştu. Beklenen tarih geldi, çattı. GIGA Nevada kampüsünde düzenlenecek olan etkinlik ile Tesla Semi, kurumsal müşterilere teslim edilecek. Şirket şu anda Nevada, Reno’da Tesla Semi üretimini sürdürüyor. Tesla tarafından yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, 2024’te yılında üretimin 50.000 adede çıkarılması planlanıyor.

Tesla'nın elektrikli tırı bugün teslimata başlıyor! - Resim : 1

İki farklı batarya sunulacak

Fütüristik  bir tasarıma sahip olan Tesla Semi, 37.1 ton brüt ağırlık taşıyabilecek şekilde geliştirildi. İç mekanda diğer modellere göre oldukça farklı bir tasarıma gidilen modelde, direksiyonun iki tarafında da birer adet dokunmatik ekran bulunuyor. Yeni model, 483 km ve 805 km olmak üzere iki farklı batarya seçeneğiyle müşterilere sunulacak. Musk, geçtiğimiz günlerde Tesla Semi modelinin mezili hakkında açıklama yaptı. Musk’ın iddialarına göre Tesla Semi, tam yük ile 805 km menzili tamamlamayı da başardı.

Tesla'nın elektrikli tırı bugün teslimata başlıyor! - Resim : 2

Hızlı şarj özelliği var

Uzun süredir test edilen model, 1.24 kWh/km’den daha düşük tüketim değerine sahip. Tesla Semi’nin tam yüklü halde 0-100 km/s hızlanma süresi ise sadece 20 saniye. Musk, Tesla Semi modelinin hızlı şarj özelliğine de sahip olacağını belirtti. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Tesla Semi, 30 dakikada 0’dan yüzde 70’e çıkacak.

Teknoloji sektöründeki şirketler, lojistik ve parça tedarik gibi konularda sorun yaşamaya devam ediyor. Konu hakkında açıklama yapan Tesla, tüm olumsuzluklara rağmen üretim kapasitesini artırdıklarını belirtti.

Teknoloji sektöründe son zamanda en çok konuşulan konulardan biri de lojistik ve parça tedarik sorunu devam ederken konuya ilişkin açıklama yapan Tesla, tüm bu duruma rağmen üretim kapasitesini arttırıyor.

Tesla'nın elektrikli tırı bugün teslimata başlıyor! - Resim : 3

Tesla Semi teknik özellikleri:

37.1 ton yüklü brüt ağırlık
300 mil (483 km) ve 500 mil (805 km) menzil seçenekleri
Enerji Tüketimi: 2 kWh/mil’den (1,24 kWh/km) az
Tahmini pil kapasitesi (menzil ve enerji tüketimine göre): 600 kWh veya 1.000 kWh (1 MWh)
Hızlanma 0-60 mph (100 km/s): 20 saniye (tam yüklüyken)
Aktarma organı: Arka akslarda 3 bağımsız motor
Hızlı Şarj: 30 dakikada menzilin yüzde 70’ine kadar
Yakıt Tasarrufu (tahmini): 3 yılda 200.000 dolara kadar

Kaynak: Shiftdelete.net