Askerlik celp tarihleri ertelendi mi? Askerlik uzayacak mı, terhisler ertelendi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan askerlik açıklaması!

Askerlik ile ilgili yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Askere alma işlemleri ertelendi. Bedelli Askerlik celplerinin ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyordu. Deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan askerlik celpleri ile ilgili alınan son kararları açıkladı. Mart ve Nisan celpleri ile ilgili tarih belli oldu. Peki, Askerlik celp dönemleri mayıs ayına mı alındı? Askerlik uzayacak mı, terhisler ertelendi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan askerlik açıklaması!

Askerlik celp tarihleri ertelendi mi? Askerlik uzayacak mı, terhisler ertelendi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan askerlik açıklaması!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem bölgelerinde incelemelerini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıkladı. Askere alma işlemleri ile ilgili değişikliğe gidildi. Peki, Askerlik ertelendi mi? Askerlik celp dönemleri mayıs ayına mı alındı? Askerlik uzayacak mı, terhisler ertelendi mi? 2023 askerlik celp dönemleri!

ASKERLİK CELP DÖNEMLERİ MAYIS AYINA MI ALINDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “13 binin üzerindeki yükümlü askerlerin Mart ve Nisan celpleri Mayıs ayına ertelenmiştir.” ifadelerini kullandı.

ASKERLİK UZAYACAK MI, TERHİSLER ERTELENDİ Mİ?

Askerliğin uzayıp uzamayacağı, terhislerin ertelenip ertelenmeyeceğine yönelik henüz bir açıklama yok.

CELP NE DEMEK, ASKERLİK CELBİ NEDİR?

Celp kelimesinin anlamı huzura çağırmak, bir yere davet etmek, kendine çekmektir. Askeri terim olarak Celp ise askere çağrılma işlemine denir. 20 yaşını tamamlayan erkeklerin tamamı mazeretleri yoksa askere gitmek zorundadır ve bu askere gitme işlemi de celp dönemlerinde olur.