Yeni evleneceklere müjde! Uygun faizli, 10 yıla varan vade ile 250 bin lira çeyiz kredisi!

Evlilik hazırlığı yapanlara müjde! Uygun ödeme koşullarıyla çeyiz kredisi geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı sürprizlerin arasında olan çeyiz kredisinin detayları ortaya çıktı. AK Parti çalışmalara başladı. Yeni evleneceklere masrafları için 250 bin liraya varan çeyiz kredisi için harekete geçildi. Peki, Çeyiz kredisi ne kadar olacak? Çeyiz kredisinde faiz oranı ve vadesi ne? Evleneceklere ne kadar kredi verilecek? Hangi bankalar çeyiz kredisi verecek? İşte detaylar…

Yeni evleneceklere müjde! Uygun faizli, 10 yıla varan vade ile 250 bin lira çeyiz kredisi!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçime yakın sürprizleri olduğunu açıklamıştı. Detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bunlar, gençlere bayram harçlığı, vatandaşlık fonu ve en önemlisi de yeni evleneceklere verilecek çeyiz kredisi.

Sabah’ın haberine göre kulislerde bu üç sürpriz için çalışmalara başlandığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu müjdeler için resmen talimat verdiği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tercihine göre bunların tümü ya da bazıları seçim beyannamesinde yer alıp hayata geçirilecek.

ÇEYİZ KREDİSİ KİMLERE, HANGİ KOŞULLARLA VERİLECEK?

Yeni evlenecek çiftlerin ev eşyaları ve benzeri harcamaları rahatlıkla yapması, sıkıntı çekmemesi için kamu bankaları 250 bin lira civarında bir uygun faizli kredi sağlayacak. Krediler için 2-3 yıl geri ödemesiz, daha sonrada 10 yıla yayılan vadeler uygulanacak.