CHP’den istifa eden Gürsel Tekin ilk kez tv100.com yazarı Barış Yarkadaş’a konuştu: "CHP'de Kurultay hesaplaşması yaşanıyor"

CHP'den istifa eden Gürsel Tekin ile ilk kez tv100.com yazarı Barış Yarkadaş konuştu. İstifanın arka planında yaşanan gelişmeleri tv100 izleyicileriyle paylaşan Yarkadaş, belediye başkan adaylıkları listelerinde hala bir Kurultay hesaplaşmasının yaşandığını söyledi. Yarkadaş ayrıca Gürsel Tekin'in bağımsız aday olacağı yönündeki iddialara da Tekin ile görüşmesi sonucunda net bir açıklık getirerek izleyicilerle paylaştı.

CHP'de İstanbul'da tüm ilçeler için adayların açıklanmasının ardından bugün içlerinde CHP'li Eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in de bulunduğu 3 isim istifa etti. Adı belediye başkan adaylığı için geçen Tekin'in aday gösterilmemesinin ardından istifa ettiği konuşulurken tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Gürsel Tekin ile yaptığı görüşmenin ardından istifa kararının gerekçesini tv100 izleyicileriyle paylaştı. 

 Yarkadaş, "Gürsel Tekin'le yaptığım görüşmede, aday gösterilmemek üzerine bir rahatsızlığı olmadığını ancak Özgür Özel'in kamuoyu yoklamaları neticesinde bir aday gösterileceğini söylemesine karşın yönetimde hala bir Kurultay intikamı güdüldüğünü ve özellikle Kadıköy'de tüm anketlerde önde çıkmasına karşın hususi olarak aday gösterilmediğini ifade etti." dedi.

Barış Yarkadaş ayrıca bundan sonraki süreçte Gürsel Tekin'in bağımsız aday da olmayacağını da söyledi. 

CHP’den istifa eden Gürsel Tekin ilk kez tv100.com yazarı Barış Yarkadaş’a konuştu: "CHP'de Kurultay hesaplaşması yaşanıyor" - Resim : 2

İşte Barış Yarkadaş'ın açıklamalarından satır başları:

"CHP'DE TAM ANLAMIYLA BİR KURULTAY HESAPLAŞMASI YAŞANIYOR"

CHP’de tam anlamıyla bir kurultay hesaplaşması yaşanıyor ve CHP yöneticileri ve Ekrem İmamoğlu da Kurultay salonundan çıkmayı bir türlü başaramadı. Normalde olması gerekenin tam aksine Kurultay’da kazanan arkadaşlarımız kaybedenlerden daha öfkeli ve sinirliler.

YARKADAŞ: GÜRSEL TEKİN'LE KONUŞTUM

Gürsel Tekin’le bu sabah ayrıntılı bir şekilde konuştum. Şunu söyledi: “Ben Kadıköy Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurmadan Özgür Özel’le görüştüm ve şunu sordum: ‘Siz adayları nasıl belirleyeceksiniz?’ Kendisi de ‘Ön seçim yapamayız, üye yapımız uygun değil’ yanıtı verdi. Bunun üzerine, ön seçim yaparsanız, belediye başkan adaylarını üyeler seçerse herkes bu sonuca riayet eder, siz de bu yükten kurtulursunuz, çünkü kimi üye yaparsanız yapın illa ki tartışmalar olacaktır.' dedim" diyor. 

"ÖZGÜR ÖZEL, GÜRSEL TEKİN'E "KAMUOYU ARAŞTIRMALARINDA KİM 1 PUAN BİLE ÖNDEYSE ONU ADAY YAPAĞIZ' DİYOR

Bunun üzerine Gürsel Tekin yöntemi soruyor, nasıl bir formülle adayları belirleyecekleri konusunu… Özgür Özel kamuoyu araştırması yapacakları yanıtını veriyor ve şunu diyor: ‘1 puan bile kim önde çıkarsa onu aday yapacağız.’ Bu konuşmanın üzerine Gürsel Tekin Kadıköy’de yapılan araştırmaları takip ediyor ve bizzat Özgür Özel’in aktardığı kamuoyu araştırmalarına göre 4 araştırmada da Kadıköy’de birinci çıktığını aktarıyor. Buna karşın kendi koydukları kriterlere bile uymadıklarını ve 1 Nisan sonrasına ayarlı bir düzenleme yapıp böyle adaylar koyduklarını ifade ediyor.

GÜRSEL TEKİN'İN İTİRAZI ADAY OLMAMAK DEĞİL, BİR KURULTAY HESAPLAŞMASININ YAPILMASI

Gürsel Tekin, aday olmamak üzerine bir rahatsızlığı olmadığını, itirazının partide bir kriterin olmaması, liyakatin dikkate alınmaması ve bu kişilerin hala kurultayın hesaplaşmasını belediye başkan aday adaylıkları üzerinden yaptıklarını söyledi.

CHP’den istifa eden Gürsel Tekin ilk kez tv100.com yazarı Barış Yarkadaş’a konuştu: "CHP'de Kurultay hesaplaşması yaşanıyor" - Resim : 3

"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDA DURAN HERKES CEZALANDIRILIYOR"

Tekin’le görüşmemde bana Kemal beyin yanında durduğunu çünkü yerel seçime kadar partiyi yönetmesi gerektiğini ancak sonrasında bir Kurultayla yönetimi devretmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında duran herkesin cezalandırıldığını ifade etti ve şunu söyledi: ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen İstanbul ve İzmir’de tek bir belediye başkanı bile aday yapılmadı. Bu arkadaşlarımızın hepsi mi başarısız’ diye soruyor.

GÜRSEL TEKİN: İSTANBUL'U EN İYİ BİLENLERDEN BİRİYİM AMA HİÇBİR ZAMAN FİKRİMİZE BAŞVURMADILAR

Gürsel Tekin partide 8 yıldır aktif bir görevi olmadığını ama otobüsüyle bütün İstanbul’u sokak sokak dolaştığını çünkü CHP’yi bir yuva olarak gördüğünü de söylüyor. ‘İstanbul’u en iyi bilen siyasetçilerden biri olmama rağmen bizim hiçbir fikrimize başvurmadılar. Kendilerine Kurultayda destek vermeyen herkesi yok sayıyorlar.’ diyor.

TEKİN: PARTİ İÇİNDE HİÇBİRİMİZİN KIYMETİ YOK

Tekin, ‘Hiçbir zaman partimin müteahhiti olmadım, mücahiti oldum’  diyor. İnternete girip bakınca, göç, kira, yoksulluk üzerine sayfalarca rapor hazırladım, parti bunların hiçbirinden yararlanmadı çünkü içeride hiçbirimizin bir kıymeti yok.’ diyor.

BAĞIMSIZ ADAY OLACAK MI?

İmamoğlu ve Özel’le de son 20 gündür irtibatımız koptu. Ben hiçbir yere aday değilim, bağımsız aday olduğum iddiası doğru değil. Bundan sonrası için de temiz eller için birlikte hareket ettiğim arkadaşlarımla mücadele edeceğim diyor.