CHP'li Seyit Torun'dan tv100'e özel açıklamalar: 2 isimden ‘aday değiliz’ ifadesi bekleniliyor!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, tv100 ekranlarında yayınlanan Yüzler Kulübü'nde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'la ilgili adaylık tartışmalarına yönelik "Onlar da bu başarılarını yukarıya taşıyarak gündemde oluyorlar. Kendileri defalarca sayın genel başkanın arkasında olduklarını, yanında olduklarını söylediler. Genel problem ağızlarından ‘biz aday değiliz’ ifadesi bekleniliyor." dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, tv100'ün ses getiren programı Yüzler Kulübü'nde Pınar Işık Ardor, tv100 yazarı Erdoğan Aktaş, tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel'in sorularını yanıtladı.

Seyit Torun'un açıklamalarından satır başları:

"Onlarda İmamoğlu fobisi başladı"
 - (İBB'nin Fatih tablosuna ikinci kez ön inceleme başlatılması) Bu ikinci soruşturma. İlk tabloya da açılmıştı, herhangi bir şey çıkmamıştı. Londra’da bir müzayededen alındı, fiyatı belli. Alındığı zaman birçok AK Partili de teşekkür etti. İstanbul’u fetheden padişahın portresini Türkiye’ye getirmek çok anlamlı. Geldiğinde de teşekkür edildi. Bu da suç oldu, suçların arasına eklendi. Artık açıkçası ne yapsak diye bakıyorlar. Sürekli soruşturmalar var. Bellini’nin portesi biter başka bir şey çıkar. Onlarda İmamoğlu fobisi başladı.  

- Ben İmamoğlu’nun görevden alınacağını düşünmüyorum. Türkiye’de yargı bu kadar siyasallaşmışsa toplumun buna refleksi çok farklı olur. Elbette vatandaş demokratik tepkisini her ortamda koyar.

"Erdoğan sahayı çok iyi okur"
- (İmamoğlu görevden alınırsa yaratacağı mağduriyeti iktidar hesaba katmıyor mu?) Artık iktidarı kaybetmenin verdiği panikle oyunu artırabilmek için sürekli bir siyaset mühendisliği içerisinde. Erdoğan sahayı çok iyi okur. Sürekli anketlerle saha bilgisine ulaşır. Çok farklı düşünce yapısı vardır. Kaybetmenin paniğiyle sağlıklı düşündüğünü zannetmiyorum. Eskiden Erdoğan istişare ederdi, belli kişilerin bilgisine başvururdu. Artık duymak istedikleri kendisine söylendiği için Türkiye’nin gerçeklerinden koptu.

- Pınar Işık Ardor'un "Bu kararların arkasında iktidarın olduğunu mu düşünüyorsunuz?" sorusuna Torun "Erdoğan’ın haberi olmadan hiç kimse cesaret edemez böyle bir şeye." yanıtını verdi.

-  İçişleri Bakanı “557 terörist var” diyor, aradan 12 gün geçtikten sonra soruşturma başlıyor. Bu doğru değil, devlet yönetimi böyle olmaz. Daha sonra “1668 terörist var” dedi, şimdi 505’e düştü. Verdiği rakamların hiçbiri tutarlı değil. 

"4116 kişi işe alınmış, 1800’ü için güvenlik soruşturması yapılmamış"
- (İmamoğlu’nun “Gökkubbeyi başınıza yıkarız” sözleri) Haksızlığa bir isyan. Mevlüt Uysal döneminde, sayın vali döneminde de işe alımlar olmuş. O dönemlerle ilgili hiçbir inceleme yapmıyorsunuz. Mevlüt Uysal ve Ali Yerlikaya döneminde 4116 kişi işe alınmış, 1800’ü için güvenlik soruşturması yapılmamış.

CHP, İmamoğlu görevden alınırsa ne yapacak?
- Karar hukuki değil, siyasi karar. Mahkeme talimatlı bir mahkeme. Enis Berberoğlu için adalet yürüyüşü başlatmışsak daha onun üstünde demokratik eğilimimizi, toplumsal tepkimizi ve hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanırız. Bu ülke bu olayı kaldırmaz. Toplumun bütün vicdanı yara alır. Bu iktidar bunun altında kalır. 

- Belli çevrelerce “bundan sonra terörle ilişkilendirecekler” deniyordu. Bazı belediyelerimizin ismi geçiyordu. Açıkçası  İstanbul’la ilgili böyle bir şey aklımıza gelmemişti. Aslında 557 terörist olayında 3 gassala kaldılar. O da AK Parti döneminde işe alınmış, 1 tanesi de AK Parti üyesi.

"Genel problem ağızlarından ‘biz aday değiliz’ ifadesi bekleniliyor"
- (Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile ilgili adaylık tartışmaları) İki belediye başkanımızın adı geçiyor. Diğer belediye başkanlarımızda çok başarılar. İnanılmaz işler yapıyorlar. Bu başarıları, göz önünde olmaları da zaman zaman onları bu konuyla ilgili kamuoyunun gözünde belli değerlendirmeler olabilir. Onlara duyulan güven de Millet İttifakı’na yarayacak. ‘Biz hep yerelden genele bu köprüyü kuracağız’ diyoruz. Onlar da bu başarılarını yukarıya taşıyarak gündemde oluyorlar. Zamanı gelince açıklamalar yapılır, 6’lı masa kendi içinde değerlendirir ve adayını açıklar. Kendileri defalarca sayın genel başkanın arkasında olduklarını, yanında olduklarını söylediler. Genel problem ağızlarından ‘biz aday değiliz’ ifadesi bekleniliyor. 

"Benim adayım Kemal Kılıçdaroğlu"
- Sayın Genel Başkan “Size aday olmadığımı kim söyledi?” dediği andan itibaren sürekli oyunu yükselterek devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu bazı anketlerde %2 önde. Benim adayım Kemal Kılıçdaroğlu.

 - Erdoğan Aktaş'ın "CHP staj mağdurları ile ilgili çalışma yaptı mı?" sorusuna Torun "Tabii, bu yasa Meclis’e gelince bu eksikliği tamamlamak için gerekli desteği göstereceğiz." yanıtını verdi. 

- İçişleri Bakanlığı’nda (belediyelere yönelik) özel bir yapı, birim var. Tamamen operasyon birimi var.