CHP’li vekilden Özgür Özel’e çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi bugün bir kez daha toplanacak ve yaklaşık 250 seçim çevresindeki belediye adaylarını açıklayacak. Bu bölgelerin yüzde 90’ının CHP’nin yönetmediği ilçelerin belediyelerinin olması bekleniyor.

CHP’deki kaynaklara göre Parti Meclisi ocak ayının ortası ve sonunda bir kez daha toplanarak belediye başkan adaylarının yüzde 80’e yakınını belirleyecek. Ocak ayının sonu ve şubat ayının başında toplanması beklenen Parti Meclisi ise bu toplantılarda ‘’en kritik’’ bölgelerdeki adayları açıklayacak. Bu bölgeler, CHP tarafından yönetilen belediyeler… Kadıköy, Beşiktaş, Karşıyaka, Muratpaşa, Avcılar, Ataşehir ve Maltepe gibi ilçeler…

Deyim yerindeyse, dananın kuyruğu tam da burada kopacak…

Zira; kazanılmasına kesin gözüyle bakılan bu belediyelerde başkanlık koltuğuna kimin oturacağı herkes tarafından merak ediliyor.

ÇAĞRI…

CHP 25 ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili Ali Özcan, PM öncesi benim de katıldığım bir çağrı yaparak, “Vakit geç değil, ön seçim sandığını kurun, belediye başkan adaylarını da meclis üyelerine de üyeler seçsin’’ diyor.

CHP’li vekilden Özgür Özel’e çağrı - Resim : 1CHP’nin tüm milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerine çağrı yapan Ali Özcan, bugün toplanacak olan PM öncesi şu görüşleri dile getiriyor:

“Değerli arkadaşlar;

Yaklaşan yerel seçim ve dolayısıyla aday olma süreci başladı. Birçok arkadaşımız gerek belediye başkanlığı gerek ise belediye meclis üyeliği için talep açtı ve parti yönetimine müracaatta bulundu. Parti yönetimi ise geride kalan süre içinde birçok bölgede adayları açıkladı. Çok az bir bölgede ise eğilim yoklaması yapıldı. Bu kesinlikle yeterli ve tatmin edici değildir. Beklentileri karşılamaktan da kesinlikle uzaktır.

“Değişim” tartışmalarının sürece damga vurduğu bu dönemde başta “değişim” talebiyle göreve gelen arkadaşlarımızın “üyeye dayalı ön seçim” vaadini tüm bölgelerde yerine getirmesi önemli bir zorunluluktur.

Zira; mevcut tüzükte de yer alan “üyeye dayalı ön seçim”in uygulanmasının önünde hukukî hiçbir engel bulunmamaktadır.

“Üyelerle birlikte ön seçim” yapmamak için tüzüğü ve “tarih sıkıştı” gerekçesini öne sürmek doğru değildir.”

CHP’li vekilden Özgür Özel’e çağrı - Resim : 2

“ATAMA SİSTEMİNE SON VERİN”

CHP’li Ali Özcan açıklamasına şöyle devam etti:  

“Partimizin yeni yönetimi sosyal demokrat bir partiye yakışmayan “merkezi atama” yöntemini artık terk etmelidir. Ancak yapılan son ve yeni atamalar da gösteriyor ki; bu anlayış devam etmektedir.

Vakit geç değildir…

Ön seçim yapmak için hâlâ vakit vardır…

Bu bağlamda bizlerin üzerine düşen görev ise şudur: Aday olalım ya da olmayalım parti yönetimini tüzüğümüzde var olan “üyelerle ön seçim” maddesini uygulatmak için sık sık uyarmalı ve bu talebimizin takipçisi olmalıyız.

“Yerel” yöneticilerin bile Genel Merkez tarafından belirlenmesi demokrasinin ruhuna aykırıdır.

Bu gerçeği sık sık hatırlatmalı ve “demokrasi”nin tam anlamıyla hayata geçmesi için ısrarcı olmalıyız. Zira bu bizim tarihsel ve siyasal sorumluluğumuzun yanı sıra partimize ve ülkemize karşı görevimizdir.”

ÖN SEÇİMLE VEKİL OLMUŞTU

2015 seçimlerinde milletvekili koltuğuna da “üyeye dayalı ön seçimle oturan” Ali Özcan’ın ‘’tarihe not düşen’’ görüşleri böyle…

Bakalım Özcan’ın başta CHP Genel Başkanı – Manisa Milletvekili Özgür Özel’e ve PM üyelerine yaptığı çağrı, karşılık mı bulacak yoksa ön seçim beklentisi başka bir bahara mı kalacak…