CHP'nin Balıkesir adayı Ahmet Akın'dan tv100'e özel demeç: Siyasete borç-alacak ilişkisi olarak bakmıyorum

CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Akın, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'a verdiği özel demeçte, Meral Akşener'in "jest" açıklamasına yanıt vererek, siyaseti borç alacak ilişkisi olarak görmediğini belirtti ve Balıkesir'e odaklandıklarını vurguladı. 

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, iletişimci-yazar Ferhat Murat, ceza hukukçusu Ersan Şen, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu. CHP ve İYİ Parti arasındaki 'jest' tartışması programda masaya yatırıldı.

CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Akın, Yarkadaş'a özel demeç verdi.

Ahmet Akın'ın açıklaması şu şekilde:
2019’da partim bana bir görev verdi ben de onu yerine getirdim. Ben siyasete bir borç alacak ilişkisi olarak bakmıyorum. Meral Hanım o gün bana bunu bir jest ilişkisi olarak söyledi. Benim onların üzerinde bir hakkım varsa helali hoş olsun. Biz şu an Balıkesir’i kazanmaya odaklıyız. İYİ Partili dostlarımızın da teveccühüne mazharız. Bana iyi bir CHP’li diyorlar. Tek derdimiz şu an Balıkesir

NE OLMUŞTU?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in tv100 yayınında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili "İYİ Parti'nin Ahmet Akın'a borcunu ödemesini bekledik, hala bekliyorum" sözlerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu jest isteme işleminden bıktım, usandım, midem bulanıyor artık." diyerek yanıt vermişti.