Çin İsrail’i haritadan silerken Türkiye ne yapacak?

Çin’in Google’ı olan arama motoru BAİDU İsrail’i haritalardan çıkarttı. Baidu’nun yerküre haritalarında artık İsrail yok. Haritayı yaklaştırınca da yalnızca şehir isimleri görünüyor.

Çin İsrail’i haritadan silerken Türkiye ne yapacak? - Resim : 1

Çin’in bu radikal adımının, ülkeyi yöneten Çin Komünist Partisi yönetiminden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’den bağımsız olarak atıldığını sizin aklınız alıyor mu?

Malum, Amerikan think tank kuruluşlarının ülkemizin geleceğiyle ilgili “öngörü” lerini bizler sıkı biçimde takip ederiz. Çünkü biliriz ki son tahlilde bu kuruluşların her biri Amerikan devleti tarafından finanse edilir ve yazdıklarından bazıları da bir süre sonra karşımıza Pentagon ya da Beyaz Saray’ın sözcülerinin ağzından resmi görüş olarak dökülür.

SÜBLİMİNAL MESAJLARIN KADİM ÜLKESİ

Takdir edersiniz ki kadim bir devlet geleneğine sahip olan Çin, diğer ülkelerle ilgili sübliminal mesaj vermede herkesten daha ustadır. Saydığım bu sebeplerden dolayı, ben bu yeni harita metoduna yakından bakma taraftarıyım.

İsrail vahşice Gazze’yi haritadan silmeye uğraşırken verilen bu anlamlı HARİTALI GÖNDERME’yi baş psikopat Netenyahu’nun idrak edecek kalibresi yok. Zaten Hamas 7 Ekim operasyonunu yapmadan önce 10 bin subayı ordudan ayrılmış, 200 pilotu eğitim vermeyi bırakmış, generalleri istifa etmiş, yargı ile başı belaya girmiş biri olarak neredeyse gitmek üzereydi. İyi bir can suyuna kavuştu bu saldırıyla ve şimdi İsrail halkı nezdinde “mağduriyet” devşirerek kendini kıymetlendirmeye çalışıyor ama dünyadaki tüm Yahudilerin yükselen nefretini hesaba katamayacak kadar gözünü kan bürümüş durumda.

BU ARMADA’NIN VERDİĞİ MESAJ NE?

Ancak son yıllarda sübliminal mesaj vermede Türkiye’nin de bir hayli mesafe kat ettiğini söylemezsek haksızlık olur. Cumhuriyet’in 100. Yıl kutlamalarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanına Milli Savunma Bakanı ile birlikte tüm kuvvet komutanlarını, gösterişli üniformalarıyla yanına alıp İstanbul Boğazı’ndan nizami olarak süzülen 100 savaş gemisinden oluşan Armada’yı izlerken gösterilen fotoğraftan da muhatap ülkelerin mesajı aldıklarına eminim. Üstelik bu 100 gemilik Armada savaş gemilerimizin tamamı değil. Tersanelerde olanları da hesaba katarsanız gelinen noktayı az çok tahmin edebilirsiniz.

MESELE GAZZE İLE SINIRLI DEĞİL, HEDEF TÜRKİYE SINIRLARI

Erdoğan’ın Filistin mitinginde her ne kadar Suriye’nin kuzeyindeki YPG terör oluşumuna ilişkin söylediği “Bir gece ansızın gelebiliriz” şiarının Gazze için dillendirildiğinin sanılması, Türkiye’nin bölgedeki başat rolü hakkında bir fikir vermekte.

Aslında Suriye’nin kuzeyinde ABD tarafından YPG-PKK’ye kurdurulmak istenen garnizon devletçiğinin, İsrail’in teolojik amaçlarıyla örtüşmesi, bir gece ansızın gidilecek yerin aynı zamanda İsrail’in “gelecekteki” toprakları olduğu anlamını da içeriyor.

Birileri Türkiye’nin Gazze’ye ve Hamas’a verdiği desteği sabote etmeye çalışıyor.

Günlerdir Hamas liderleri Halid Meşal ile Haniye’nin, Türkiye’yi ziyaret ettikleri sırada Selahattin Demirtaş ve Kemal Kılıçdaroğlu görüşmeleri ve söyledikleri konuşuluyor. Halid Meşal “Kürdistan topraklarının bir bölümü Türkiye’dedir” demiş, Haniye de “Diyarbakır bir gün özgür olacak” diye konuşmuş.

MUHALEFETİN İSRAİL AYAKÇILIĞI

Muhalefetin söylendiği iddia edilen bu lafları gündeme getirmesindeki temel amaç, İsrail’in “Bakın Gazze’de Hamas’a karşı savaşıyoruz ama Hamas asıl size düşman” propagandasının ayakçılığını yapmak.

Oysa gerçek bambaşka.

Haniye’ye atfedilen laf tamamen yalan, Halid Meşal’ın sözü ise başı sonu kırpılarak yayınlandı. Lafının tamamı şöyle:

“Konuyu olduğu gibi kabul edemem. Çünkü Kürdistan bir parçası Irak, diğer parçaları Türkiye, İran ve Suriye devletleri sınırları içerisinde bir ülke. Şimdi buna işgal mi diyelim? Bu bir siyasi coğrafya ve son yüzyıllarda oluşmuştur. Bunu İsrail'in Filistin’i işgalini tanımladığım gibi işgal olarak tanımlayamam”

Diyelim ki bunları söylediler. İyi de bu laflar üzerinde tepinenler Demirtaş ve Kılıçdaroğlu’na oy vermedi mi?

Ve unutulan bir nokta daha. Netenyahu’nun ve hükümetinin YPG-PKK’ya verdiği destek. Üstelik bu yalan değil, gerçeğin ta kendisi.

BİR GECE ANSIZIN GİDİLECEK YER İSRAİL’İN GELECEKTE TASARLADIĞI TOPRAĞIDIR

Kısaca Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyindeki güvenli bölgeyi tamamına erdirmek için BİR GECE ANSIZIN harekete geçmesinin, İsrail-ABD ikilisinin “Sahte Kürdistan Devleti” ne pamuk tıkayacak en yerinde adım olacağı muhakkak.

Yani Çin tarafından şimdilik haritadan silinen İsrail’in fiilen hakettiği yere ne zaman gönderileceğini bilemeyiz ama Suriye’nin kuzeyindeki YPG-PKK aparatının kurmayı planladığı devleti tamamen haritadan silmek de Türkiye’nin görevi.

Bu arada “Mehmetçik Gazze’ye” sloganlarını dolaşıma sokanlara bir hatırlatmam var.

Suudi Arabistan’daki "Riyadh Season 2023" festivali…

Yaşanan trajediyi ve korkunç soykırımı ne durdurabilir?

Bunu devletler konuşsun. Türkiye tüm diplomatik çabayı gösteriyor.

Ancak ülkemizi kör kuyularda merdivensiz bırakacak hiçbir hamle kabul edilebilir değil.