Mutant inek sırtında fazladan 1 bacakla doğdu

Sırtında bulunan 5. bacağıyla doğan mutant inek, görenleri hayretler içerisinde bıraktı. Uğursuz olduğuna inanılan ineğin sahipleri hayvanı kesmeyi düşünmüyor.

Mutant inek sırtında fazladan 1 bacakla doğdu

Çin'in Zhanjian kentinde dünyaya gelen 8 aylık mutant inek bir anda ilgi odağı oldu. Sırtında fazladan bir bacağı bulunan ineğin sağlık durumunun çok iyi olduğu ifade edilirken, benzer bir olayın daha önce de yaşandığı ortaya çıktı.

Yine Çin'de meydana gelen mutant doğumda kahverengi renkteki bir inek sırtında fazladan bir bacakla doğmuştu. Mutant doğum vakalarının sıkça yaşandığı Çin'de bu tür hayvanlar yerel halk tarafından uğursuz olarak kabul ediliyor.

Sırtında 5. bacağı olan ineğin nadir görülen 'polimeli' hastalığından muzdarip olduğu düşünülüyor. İneğin sahibi Zhao, bazı köylülerin durumu 'uğursuz' olarak değerlendirmesi sonucu ineğin doğumu nedeniyle endişeli olduğunu ifade etti. Zhao ayrıca, ineğin sahip olduğu 5'inci bacağın inekle birlikte geliştiğini belirtti.

Doğduğunda 10 kilogram olduğu ifade edilen ineğin şu an yaklaşık 100 kg olduğu belirtildi. İneğin 'polimeli' adı verilen ve fazladan bacak oluşmasına sebep olan çok nadir bir hastalıktan muzdarip olduğu düşünülüyor.