"Kur'an-ı Kerim'e uzanan hiçbir kirli ele müsamaha göstermeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Büyük Finali'nde konuştu.

"Kur'an-ı Kerim'e uzanan hiçbir kirli ele müsamaha göstermeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Büyük Finali'nde açıklamalarda bulunuyor.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Büyük Finali'nde konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: Bu yarışma iftar öncesi bir ödül gibi. Yarışmaya katılan herkese ve değerlendiren hocalara yürekten teşekkür ediyorum. Hatırlarsanız bu millet ile Kur'an-ı Kerim'in irtibatını kesmek için elinden geleni yapmıştır. Kur'an Kurslarının kapatılmasından, camilerin kapılarına kilit vurulmasına kadar ne yapıldıysa, milletimizin kalbindeki iman silinemedi.

Ayasofya mesajı

Ayasofya Camii'ni aslına rücu ettirerek milletimiz üzerinde oynanan oyunu tümüyle bozduk. Bununla kalmadık. Yıktırılan Sultan Fatih yadigarı medreseyi de yeniden ihya ettik. Kur'an-ı okuyacaksınız ki gözünüz nasiplensin. Kur'an-ı hıps edeceksiniz.

Elbette Kur'an-ı Kerim'e uzanan hiçbir kirli ele müsamaha göstermeyeceğiz. Asıl olan Kur'an'ı okumak, anlamak ve yaşamaktır. Hamd olsun artık ülkemizde Kur'an eğitimine her seviyede erişmek mümkün. Çocukluktan erişkinliğe Kur'an-ı Kerim'i öğretecek alt yapıya sahibiz. İklim inşaasında en büyük görev alimlerimze hocalarımıza düşüyor.

Hep birlikte kendimizin ve tüm insanlığın geleceğini Kur'an-ı Kerim'in nuru ile aydınlatacağız. Dereceye girenleri tebrik ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkürlerimi sunuyorum.