Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özbekistan’ın en büyük devlet nişanı takdim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'da Mevkidaşı Mirziyoyev ile ortak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özbekistan’ın en büyük devlet nişanı takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özbekistan’ın en büyük devlet nişanı takdim edildi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Özbekistan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ülkenin en büyük devlet nişanı olan 'Yüksek Düzeyli İmam Buhari' Nişanı takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Fıkıh ilminin efendisi Buhari'nin her şeyi İmam Buhari adına özellikle bu kıymetli nişanın tarafıma tevcihinden çok büyük şeref duyuyorum. Fıkıhta ve hadis ilminde zirve bir isimdir. Milletim adına bu nişana layık görülmem vesilesiyle teşekkür ediyorum. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özbekistan’ın en büyük devlet nişanı takdim edildi - Resim : 1

"Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin sembolü olarak kabul ediyorum"

Fıkıhta ve hadis ilminde zirve bir isim. Karşılıklı saygı, anlayış ve ortak çıkarlar temelinde her alanda gelişen ilişkilerimizin somut bir tezahürüdür. Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin güçlü bir sembolü olarak kabul ediyorum.

Şimdi İmam Buhari adına bir üniversitenin burada kuruluyor olması İslam dünyasına da çok farklı bir mesaj olacaktır. Bugün zaten bir heyet Türkiye'den oğlum da dahil olmak üzere İbni Haldun Üniversitesi'nden arkadaşlar Taşkent'e gelmişler, orada çalışmalar yapmışlardır.

 "Sizi bir kez daha kendi adıma ve halkım adına içtenlikle kutluyorum"

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev de yaptığı açıklamada, "Hepimiz sizi dünya çapında itiraf edilen büyük devlet ve siyaset adamı olarak hürmet ediyoruz. Kardeş Türk halkının tarihi ve bugünü büyük. Ve ben eminim. Türkiye'nin geleceği de elbette büyük olacak. Çünkü Türkiye'nin böylesine güçlü ulu önderi bir lideri var. Sizi bir kez daha kendi adıma ve halkım adına içtenlikle kutluyorum" dedi.