Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Macaristan paylaşımı: Devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya geldik

Macaristan’ın kuruluş yıl dönümü ile Dünya Atletizm Şampiyonası etkinlikleri için bu ülkeye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdiği temaslara ilişkin olarak sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Erdoğan paylaşımında, “Ziyaretimizde Macaristan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile davetli diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya geldik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Macaristan paylaşımı: Devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya geldik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine  Macaristan’ın kuruluş yıl dönümü ile Dünya Atletizm Şampiyonası etkinlikleri kapsamında Macaristan’a geldi.

YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Erdoğan, başkent Budapeşte’de Macaristan Başbakanı Orban, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Macaristan Cumhurbaşkanı Novak ile Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Zeljka Cvijanovic ve Milorad Dodik ile görüştü.

“MACARİSTAN’LA KÖKLÜ VE SAĞLAM DOSTLUK BAĞLARINA DAYANAN KAPSAMLI İLİŞKİLERE SAHİBİZ”

Erdoğan, Macaristan’daki temaslarına ilişkin olarak sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Erdoğan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz Macaristan’ın kuruluş yıl dönümü ile Dünya Atletizm Şampiyonası etkinlikleri vesilesiyle Budapeşte’deydik.

Ziyaretimizde Macaristan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile davetli diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya geldik.

Macaristan’la köklü ve sağlam dostluk bağlarına dayanan kapsamlı ilişkilere sahibiz. İlişkilerimizin her alanında önemli gelişmeler kaydediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Macaristan paylaşımı: Devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya geldik - Resim : 1

İkili ticaret hacmimiz 2022 yılında 3,5 milyar dolar düzeyini yakalayarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Müşterek gayretlerle 6 milyar dolar ticaret hacmi hedefine de kısa zamanda ulaşacağımıza inanıyoruz.

İkili ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla gözden geçirdiğimiz, münasebetlerimizi daha ileriye taşımak amacıyla atacağımız adımları ele aldığımız ziyaretimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Macaristan’ı 19’uncu Dünya Atletizm Şampiyonası’na ev sahipliği dolayısıyla tebrik ediyor, organizasyonun sağlıklı şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum.”