Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan 2. tur açıklaması! "Bizim için daha kolay olacak"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Oy farkının yüksek olduğunu ifade eden Kalın, "2. tur bizim için daha kolay olacak." dedi. Öte yandan Kalın, Sinan Oğan'la ilgili tartışmalara da değindi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan 2. tur açıklaması! "Bizim için daha kolay olacak"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, A Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. 2. tur seçimleriyle ilgili konuşan Kalın, 2. turun daha kolay olacağını ancak rehavete kapılmayacaklarını söyledi.

Oy farkının kapanma ihtimali olmadığını ifade eden Kalın, "Kendi oylarımızı koruduğumuz gibi yenilerini ilave edeceğimizi düşünüyoruz." dedi.

İBRAHİM KALIN'DAN SİNAN OĞAN AÇIKLAMASI

Sinan Oğan'ın oylarının nereye gideceğiyle ilgili tartışmaların devam ettiğini ifade eden Kalın, şunları söyledi:

"Yakından takip ediyoruz. Orada farklı bir sosyoloji var. Bu 5.17'lik kitle o tarafa ya da bu tarafa gider demek aceleci bir tavır olur. Yanlış bir değerlendirme olur. O kitlede kendi değerlendirmeleri çerçevesinde bir tercihte bulunacak. Sinan Bey, istişarelerde bulunacağız dedi. Bu da gayet doğal. Bu hususları dikkate aldığımız zaman ikinci turun bizim açımızdan daha kolay, daha rahat olacağını düşünüyoruz. Bunu derken de rehavete kapılmayacağız."