CHP lideri Kılıçdaroğlu: İnsanlar geçinemiyorlar, her evde mutlaka bir işsiz var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul kar esaretinin eleştirilmesine, "Her yerde sorun olabilir. Bunlar beraber çözülmesi gereken sorunlar. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden geleni yaptığını biliyorum" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: İnsanlar geçinemiyorlar, her evde mutlaka bir işsiz var

Halk TV'deki Suat Toktaş ile Liderler Özel programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündemi değerlendirdi.

"Siyasetçiyseniz gerçekleri topluma anlatmak zorundasınız ve toplum size hak verir. Yapay tartışmalardan özenle kaçınmak lazım" diyen Kılıçdaroğlu, "İnsanlar geçinemiyor. 84 milyonun ortak sorunları var. Bunları konuşmamız gerekir. Bir kar yağdı tek gündem İstanbul oldu. Tüm Türkiye'nin sorunları var. Devlete verdiğimiz vergiler var. Bu vergiler nereye harcanıyor. İhaleler veriliyor bunlar kimlere veriliyor? Çünkü o paraları vatandaş veriyor. Ekmek alırken vatandaş vergi veriyor. Vergi veriyorsa 'bu vergileri nereye harcıyorsun anlat' demesi lazım." dedi.

 

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da yaşanan kar esaretini 'bu da az bir sorun değil' diyerek dile getiren Suat Toktaş'a şunları söyledi,

"Her yerde sorun olabilir. Bunlar beraber çözülmesi gereken sorunlar. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden geleni yaptığını biliyorum. Evet bir sorun var doğru. İnsanlar mahsur kaldı doğru. Ama metro 02:00'ye kadar çalıştı. İBB'ye bağlı olan metrobüsler çalıştı. İstanbul'u tartıştık değil mi? Yeni yaptıkları İstanbul Havalimanı'nın kargo terminalinin çatısı çöktü. Tartışan oldu mu?" ifadelerini kullandı. 

 

İmamoğlu'nun bir balıkçıda yemek yemesinin görüntülerinin servis edilmesi meselesine de değinen Kılıçdaroğlu "Daha önce ne demiştim. Bizim telefonlarımız dinleniyor. Benim, ailemin, çocuklarımın, çevremin, vekillerin. Şimdi bir gerçek daha ortaya çıktı. Sadece dinlemiyorlar. Bir de izliyorlar" dedi.

İmamoğlu'nun yayınlanan görüntülerle ilgili yasal işlem başlattığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Özel görüntüleri yayınlayamazsınız. Bu anayasal suçtur. Ama Anayasa askıda. Kurumlar işlemez durumda. Kime dava açacaksınız. Kadı hırsız olursa, kadıyı kime şikayet edeceksiniz? Geldiğimiz nokta budur yani?

 

 

"6 lider ile görüşüyoruz"

Hepimizin ortak bir hedefi var. Bu ülkeye demokrasi getirmek. Çalışmayı yapan genel başkan yardımcıları, güçlendirilmiş parlamenter sistemi açıklayacaklar. 6 parti lideri bir araya gelecekler. Ayrıntılar konusunda genel başkan yardımcıları bir tarih belirleyecekler, biz bu metne sahip çıkacağız. Ortak metni medya önünde hep beraber sahipleneceğiz. Diyoruz ki; güçlendirilmiş parlamenter sistem. Biz yeni bir şey yapmak istiyoruz."