Dilan Polat ve Engin Polat'ın şirketleri MASAK incelemesinde! 3 firma için naylon fatura iddiası

Sosyal medyada lüks yaşantısıyla sık sık gündeme gelen Dilan Polat ve Engin Polat çifti, MASAK incelemesine takıldı. Çiftin şirketleri için yaptığı bir çok işlem şüpheli görünürken, özellikle sahip oldukları 3 şirkette naylon fatura kesildiği iddia edildi.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın şirketleri MASAK incelemesinde! 3 firma için naylon fatura iddiası

Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında ortaya atılan usülsüz işlem iddialarının ardından MASAK, incelemeye başladı.

Fenomen isimler, sosyal medyadan paylaştığı lüks hayatları ile binlerce kişinin dikkatini çekmişti. Güzellik merkezleri olan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin 16 şirketi olduğu ve naylon fatura kesildiği saptandı.

SAHTE BELGE DÜZENLEYEN 3 ŞİRKET 

MASAK, bu tedarikçilerin gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan 3 şirket olduğunu saptadı. Rapora göre Dilan Polat'ın ortak ve ilişkili olduğu 5 şirket, bu 3 tedarikçi şirketten 225 milyon 743 bin liralık mal alışında bulundu.

Dilan Polat'ın canlı yayında yaptığı açıklamalar herkesi şoke etti -  Antalya Körfez Gazetesi

MASAK'ın sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındırdığını tespit ettiği 3 şirketin kayıtlarına SABAH ulaştı.

MASAK, Polat'ın bağlı olduğu şirketlerin, alış bildiriminde bulunduğu sahte belge düzenleyicisi 'Byzgun Güzellik Kozmetik', 'Fekpen Plastik Gıda Sanayi' ve 'Tekbaşer Metal ve Sanayi' isimli 3 şirketi de mercek altına aldı. Beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve 3'ü de tasfiye halinde olan bu şirketlerden ilki 'Byzgun Güzellik Kozmetik' şirketiydi.

MASAK raporunda, şirketin 5 kanuni temsilcisinin başında gelen Beyza Nur Gün'ün bir dönem 'Gün Bağımsız Denetim ve Mali Müşavirlik' şirketinde çalıştığı ve bağımsız denetim şirketinin ortağıyla aynı soyada sahip olmasının dikkat çektiği vurgulandı.

dilan polat - Panorama News

3 ŞİRKETİN DE ÇALIŞANI YOK! BORÇLARINI ÖDEMEMİŞ

'Byzgun' şirketinin vadesi gelmiş borçlarını ödemeyerek, vergisel yükümlülüklerini yerine getirmediği, kurulduğu günden bu yana, herhangi bir şekilde nakit veya transfer olmak üzere herhangi bir bankacılık işlemi de gerçekleştirmediği kaydedildi.

Raporda, "Şirketin hiç çalışanının olmaması, borçlarını ödememesi, bankacılık işlemi gerçekleştirmemesinin göz önüne alındığında, şirketin satış olarak bildirdiği tutarların gerçek olmadığı değerlendirilmektedir" denildi.
Lüks yaşantısıyla dikkat çeken Dilan Polat'ın eski hali gündem oldu |  Gazete Pencere

"O SATIŞLAR GERÇEK DEĞİL"

3 şirket arasında yer alan bir diğer şirket olan 'Fekpen Plastik Gıda'nın da tıpkı 'Byzgun' şirketi gibi, borçlarını ödemediği, bankacılık işlemi gerçekleştirmediği, çalışanının olmadığı kaydedildi.

3'üncü şirket 'Tekbaşer Metal ve Sanayi Şirketi'nin de borçlarını ödemediği, şirket çalışanının bulunmadığı, şirketin ayrıca yabancı uyruklu 'Mashkhurbek Mamadaliev' isimli şirket yönetebilecek profilde olmadığı değerlendirilen kişiye devredildiği kaydedildi.

Bu devir işleminden sonra yüksek tutarlı satışların bildirilmeye başlandığı hususlarının göz önüne alındığında şirketin satış olarak bildirdiği tutarların gerçek olmadığı değerlendirmesinde bulunuldu.

AMAÇ VERGİ MATRAHINI AZALTMAK

MASAK raporunda, Polat ve ilişkili olduğu kişi ve kurumlarca özellikle internet üzerinden yapılan satışlardan elde edilen kurum gelirlerinin, vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'a haraç şoku! En yakınındakiler tehdit etti

RİSE AND SHİNE DA SAHTE BELGE DÜZENLEYİCİSİ

Polat'ın sahibi, ortağı olduğu şirketler arasında bulunan 'Rise and Shine Kozmetik Şirketi'nin, sahte belge düzenlediği saptandı.

Tespitin gerekçesi olarak ise şirket ortağı olan Polat'ın dayısının eşi Nilgül Yılmaz'ın ortak olduğu diğer şirket Kuzey Aksesuar Tekstil'in, sahte belge düzenleme ve defter belge ibraz etmeyen bir şirket olması gösterildi. Ayrıca Yılmaz hakkında, defter belge ibraz etmemesi nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu da elde edilen bilgiler arasında yer aldı.