Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan uluslararası kamuoyuna Gazze çağrısı: Bu dünyanın taşıyamayacağı büyük bir vicdani yük olur

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arnavut mevkidaşı İgli Hasani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Tüm dünyaya Gazze çağrısında bulunan Bakan Fidan, “Bombalardan ve kurşunlardan ölen insanlara ilaveten, on binlerce, yüz binlerce insanı açlıkla kaybedebiliriz. Bu dünya kamuoyunun taşıyamayacağı büyük bir vicdani yük olur” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan uluslararası kamuoyuna Gazze çağrısı: Bu dünyanın taşıyamayacağı büyük bir vicdani yük olur

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tiran’da Arnavut mevkidaşı İgli Hasani ile basın toplantısı düzenledi.

Fidan, Gazze’de yaşanan insani trajediye ilişkin tüm dünyaya seslendi. Bakan Fidan, sözlerinin devamında, “Gazze'ye girilmesine izin verilmeyen insani yardımlar hakkında 'tıbbi malzemeler, içeride büyük bir felaketin habercisi” değerlendirmesinde bulundu.

Fidan, “Uluslararası kamuoyunu farklı yöntemler kullanarak, rehin alınmış 2 milyon insanın açlık ve salgın hastalıkla yok edilmesini önleyici tedbirler almaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Milyonlarca Filistinlinin açlıkla ve salgın hastalıkla katledilme tehlikesiyle karşı karşıyayız” diyen Bakan Fidan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"AKSİ TAKDİRDE ÇOK GEÇ OLABİLİR"

“Gazze’ye girilmesine izin verilmeyen insani yardımlar, tıbbi malzemeler, içeride büyük bir felaketin habercisi şu anda. Uluslararası kamuoyunun bugüne kadar gösterdiği çaba ve niyet maalesef olması gereken yardımın içeriye girmesini mümkün kılmamıştır. Bu nedenle buradan uluslararası kamuoyunu daha farklı yöntemler kullanarak, rehin alınmış 2 milyon insanın açlıkla ve salgın hastalıkla yok edilmesini önleyici tedbirler almaya davet ediyorum. Aksi takdirde çok geç olabilir. Bombalardan ve kurşunlardan ölen insanlara ilaveten, on binlerce, yüz binlerce insanı açlıkla kaybedebiliriz. Bu dünya kamuoyunun taşıyamayacağı büyük bir vicdani yük olur”