Diyarbakır'da kentsel dönüşüm başladı

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm süreci hız kazandı. Hak sahipleriyle anlaşıldı, yıkım çalışmalarına başlandı.

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm başladı

Diyarbakır'da çarpık kentleşme sona eriyor… Kentsel dönüşüm için planlar hazırlandı… hak sahiplerinden onay alındı. Hazine arazisi olan bu alanda riskli yapılar mercek altına alındı. Vatandaşlar mağdur edilmeden, yerinde dönüşüm modeli hayata geçirilerek evler boşaltıldı.

Vali Karaloğlu, yerinde inceledi

Vali Münir Karaloğlu, yerinde dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk kazmanın vurulduğu alanda çalışmaları inceledi.

Karaloğlu, burada yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ın farklı mahallelerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile beraber kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Çeşitli bölgelerde kentsel dönüşüm faaliyetlerinin devam ediyor

“Vatandaşımızla el ele, gönül gönüle bir kentsel dönüşüm faaliyetini hep birlikte başlatıyoruz” ifadelerini kullanan Karaloğlu, Yenişehir’de Dicle ve Feritköşk, Benusen, Bağlar Kaynartepe’de kentsel dönüşüm faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti. 

Aşağı Karakuyu bölgesi ile ilgili hem oturanlardan hem de çevredekilerden çok şikayet aldıklarını dile getiren Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Şehrin göbeğinde ahırlar vardı, koku yapıyordu, sinek üretiyordu. Çevredeki sakinleri ve buradaki vatandaşlarımız da çok rahatsızdı. Çünkü burada insani koşullar çok kötü. Herkesin insani, yaşam koşulları iyileştirilmiş bölgelerde yaşama hakkı var. Biz öyle görüyoruz. Diyarbakır'da yaşayan her vatandaşımız bizim için değerlidir, kıymetlidir.” 

Çalışmalar tamamlandığında vatandaşlar modern bir yaşam alanına kavuşmuş olacak…