Doğada 2 kez ortaya çıktı, 2'sinde de birine saldırıp ormana geri kaçtı Yetkililer acil uyarı yayınladı. O canlı çok tehlikeli

Doğada son dönemde kuduz vakalarında ciddi artış yaşanıyor. Arizona'da da kuduz olduğundan şüphelenilen bir canlı 2 kez ortaya çıkmasının ardından 2 kez saldırıda bulunup geri kaçtı. Yetkililer canlı hakkında acil uyarı yayınladı.

Doğada 2 kez ortaya çıktı, 2'sinde de birine saldırıp ormana geri kaçtı Yetkililer acil uyarı yayınladı. O canlı çok tehlikeli

Dünya genelinde son dönemde kuduz vakalarında ciddi bir artış yaşanıyor. Son olarak Amerika'dan gelen bir haber de ciddi endişe yarattı. 

Özellikle köylerde yaşayan vatandaşların ormanda karşılaştıkları tilki gibi yabani hayvanlara dikkat etmesi gerekiyor. 

ACİL UYARI YAPTILAR 

Bakanlık Çarşamba günü yaptığı açıklamada, güney Arizona'daki ormandaki Molino Havzası Kamp Alanı'nda bir Utahlı ve bir dağ bisikletçisi olan iki ziyaretçinin ayrı olaylarda "aşırı saldırgan" bir gri tilki tarafından saldırıya uğradığını söyledi. Bölgenin yakınında herhangi bir gri tilki görüldüğünde Arizona Av ve Balık sevk merkezine bildirilmelidir.

Anne Justice-Allen, Arizona Av Hayvanları ve Balık Departmanında baş veterinerdir. Kendisi, güney Arizona'da kuduzun kokarca gibi kara hayvanları arasında yaygın olduğunu, ancak tilkilerin bu hastalığa daha az yakalandığını söylüyor.