Dolandırıcıların yeni yöntemi 'yok artık' dedirtti! 'Sahibinden milyonluk mezarlık' ilanıyla tuzak!

Dolandırıcılar, sahte ev ilanı, sahte araba ilanı derken artık internet üzerinden satışı mümkün olmayan mezarları milyonlarca TL'ye satışa çıkarıyor. "Sahibinden satılık mezar" ilanlarına ilişkin konuşan İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç, mezar yerinin satılmasının mümkün olmadığını, satışının veya devrinin yapılamadığını açıkladı.

Dolandırıcıların yeni yöntemi 'yok artık' dedirtti! 'Sahibinden milyonluk mezarlık' ilanıyla tuzak!

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, mezar yeri bulmakta oldukça zorlanıyor. Bu sebeple internet üzerinden mezar arayışına girenleri gözüne kestiren fırsatçılar, sahibinden satılık mezar yeri ilanlarıyla bu vatandaşları tuzağa düşürüyor. Satışı mümkün olmayan mezarları milyonlarca liradan satışa çıkarıyorlar. 

Mezar yerleri 2 milyon TL'ye kadar çıkıyor!

İnternetteyer alan ilanlarda, Zincirlikuyu'da 180 bin TL'ye dubleks, Karacaahmet'te kapıya yakın 95 bin TL, Kozlu'da 400 binTL'den ilana konulan mezarlıklar kimliği belirsiz kişiler tarafından satışa çıkarılıyor. İstanbul’un çeşitli yerlerinde mezarlıkların fiyatının ise 2 milyona kadar çıktığı görüldü.

Yetkililer ise net bir dille "Dolandırıcılara kanmayın" uyarısında bulunuyor.

Dolandırıcıların yeni yöntemi 'yok artık' dedirtti! 'Sahibinden milyonluk mezarlık' ilanıyla tuzak! - Resim : 1

Mezarlar hiçbir şekilde satılamaz ve devredilemez!

Konu hakkında CNN TÜRK'e konuşan İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç, "Buradaki mezar yerlerinin her biri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yerler. Büyükşehir Belediyesi de tahsis yaparken devir hakkı vermiyor. O yüzden satamazsınız. O fırsatçılar da bunu iyi biliyor. Yani böyle bir satış yapmaları söz konusu değil. Vatandaşın tapu dediği, asında bizim için tahsis belgesi olan bir belge. Bu belgeyi vatandaşın elinde olan her vatandaş, belgenin üzerindekileri okursa bunun bir tapu olmadığını, bir mezar yerinin satılamayacağını, devredilemeyeceğini, kendi verasetinde olan insanların dışında birinin defnedilemeyeceğini bilir" dedi.