Çağrı Avcu: Özel okullara ilgi arttı

Dore Okulları Kurucusu Çağrı Avcu, Türkiye’deki özel okulların eğitim sektöründeki yeri ve ekonomiye katkısı hakkında açıklamada bulundu.

Çağrı Avcu: Özel okullara ilgi arttı

Türkiye’deki özel okulların eğitim sektöründeki yeri ve ekonomiye katkısı hakkında açıklamada bulunan Dore Okulları Kurucusu Çağrı Avcu, “İlk özel okul 1962 yılında kurulmuştur. Uzun bir süre özel okullara rağbet çok fazla olmadığı için özel okulların bu süreç içerisinde geri planda kaldığını söyleyebilirim. 2014-2015 yıllarında ise dershanelerin dönüşüm süreciyle birlikte oldukça fazla özel okul kurulmuştur. Zamanla özel okullara ilginin arttığını ve velilerin özel okullara yönlendiklerini ifade etmek olanaklı!” ifadelerinde bulundu.

Türkiye’nin pek çok noktasında kampüsleri bulunan Dore Okulları, kendisine özgü eğitim stratejisiyle öğrencilerine eğitim sunmaya devam ediyor. Özellikle öğrencilerine beş yabancı dil öğretmek ve öğrencilerin “dünya vatandaşı” olarak yetişmesini sağlamak adına önemli çalışmalarda bulunan Dore Okulları, eğitimde kaliteyi benimsiyor. Dore Okulları Kurucusu Çağrı Avcu, “Özel okulların Türkiye’nin eğitim sektöründe önemli bir paya sahip olduğunu söyleyebilirim. Çünkü yenilikçi eğitim stratejileri, öğrencilerin kendilerini hem hayata hem de kariyer hayatına hazırlamasına katkıda bulunuyor.” sözleriyle özel okulların eğitimdeki payı hakkında bilgilendirmede bulundu.

“2014-2015 Yıllarında Özel Okullara İlgi Artmıştır”
“Özel okulların tarihine baktığımızda, 2014-2015 yıllarında özel okulların yaygınlık kazandığını görüyoruz. Çünkü bu dönemlerde dershanelerin dönüşüm süreci başladı. Böylelikle daha fazla özel okul kuruldu. Elbette özel okulların sayıca fazla olmasının, her kurumda başarılı bir eğitim stratejisi bulunduğunu kanıtlamıyor.”

“Özel Okullarda Eğitime Olan Yaklaşımın Temelinde Bilimsellik Bulunuyor”
Özel okullarda bilimselliğin temele alındığını, eğitime olan yaklaşımda bilimselliğin ön planda bulunduğunu belirten Çağrı Avcu, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Dore Okulları olarak biz, öğrencilerimizi bilimsel bir yaklaşıma sahip eğitim stratejilerimiz üzerinden eğitiyoruz. Onlara çağın yeniliklerini sunuyor, öğrencilerimize farklı alanlarda eğitimler sunuyoruz. Bizim için öğrencilerimizin çağın yeniliklerini takip edebilmesi, istedikleri alanda gelişim gösterebileceklerine inanması çok önemli!”

“Farklı Eğitim Stratejileriyle Özel Okullar, Öğrencilerin Her Anlamda Kendilerini Geliştirmelerini Sağlıyor”
Özel okulların farklı eğitim stratejilerine sahip olduklarını belirten Çağrı Avcu, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Öğrencilerin her anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için birçok seçenek bulunuyor. Bu, özel okulların avantajlarından yalnızca bir tanesi. Öğrenciler, ilgilendikleri alanlarda alacakları eğitimlerle kendilerini geliştirme şansı elde ediyor. Böylelikle tek bir şeye kanalize olmak zorunda kalmıyorlar.”