Dünya için korkunç tarih verildi, Türkiye de nasibini yakından alacak: Oradan geri dönüşümüz olmayacak!

Meteoroloji araştırmacılar tarafından dünya için korkunç tarih verildi. El nino hava olaylarının 2027 yılında dünya sıcaklığını 1,5 santigrat dereceye çıkarması bekleniyor. Bu konu hakkında "Sıcaklık buraya geldiğinde dünyada çok ciddi bozulmalar olacak, geri dönüşümüz olmayacak" yorumları yapıldı.

Dünya için korkunç tarih verildi, Türkiye de nasibini yakından alacak: Oradan geri dönüşümüz olmayacak!

Uzmanlar tarafınan yapılan açıklamaya göre el nino hava olayları artık kesin olarak etkili olmaya başladı. Bu olaylar bazı ülkelerde aşırı sıcaklıklara bazı ülkelerde de aşırı yağışlara neden oluyor. Türkiye şu anda el ninonun aşırı yağışlar yönünden etkileniyor ancak önümüzdeki günlerde aşırı sıcaklar yönü de Türkiye'yi etkileyecek. Meteoroloji araştırmacıları tarafından ise dünya için korkunç tarih verildi. 

El Niño yıllarında ortalama hava sıcaklıkları, küresel hava modelleri için geniş kapsamlı sonuçlarla birlikte, diğer yıllara göre daha yüksek olma eğilimindedir. L'Heureux, bunun, El Niño'nun belirli etkilerini şiddetlendirebilecek veya azaltabilecek iklim değişikliğinin etkileriyle birleştiğini söyledi.

El Niño'nun bu yıl gelişi, küresel sıcaklıkların keşfedilmemiş bir bölgeye itilmesine yardımcı olabilir ve önümüzdeki beş yıl içinde 1,5 santigrat derece-Celsius (1,7 Fahrenheit derece) eşiğini aşan küresel ısınmaya katkıda bulunabilir , bu da feci ve geri dönüşü olmayan iklim bozulmasına yol açacaktır.