Dünya için kritik tarih verildi. Eğer o tarihi atlatamazsak herkes kendine mezar yeri baksın

Birlemiş Milletler İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) altıncı değerlendirme raporu ortaya çıktı. Raporda dünyanın son iki milyon yılının en yüksek karbondioksit konsantrasyonları seviyesinde olduğumuz ifade edilirken, 2050 yılının dünya açısından çok kritik bir tarih olduğu dile getirildi.

Dünya için kritik tarih verildi. Eğer o tarihi atlatamazsak herkes kendine mezar yeri baksın

Küresel iklim değişikliği artık dünyanın bir numaralı sorunu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Birlemiş Milletler İklim Değişikliği Paneli'nin altıncısının ardından yayınlanan raporda da dünya hakkında ilginç ifadelere yer verildi. 

Raporda, dünyanın son iki milyon yıl içerisinde karbondioksit konsantrasyonları seviyesinde en kötü dönemde olduğu bilgisine yer verildi. 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e göre dünya hızlı bir şekilde küresel ısınmaya karşı önlem almalı. Aksi takdirde önümüzdeki yıllar çok kötü geçecek.

2050 YILI KRİTİK BİR EŞİK

Yine raporda yer alan bilgilere göre dünya açısından 2050 yılı çok kritik bir eşik olarak görülüyor. Çünkü BM verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 68'i 2050 yılında da kentlerde yaşamaya devam edecek. İşte burada akıllı kent sistemlerinin devreye girmesi bekleniyor. Eğer bu sistemler verimli olarak çalışmazsa, önümüzdeki yıllarda küresel ısınma çok daha tehlikeli seviyelere gelecek ve insan yaşamı tehlikeye girecek.