Dünya Türkiye'de doğan mutant kediyi konuşuyor

Dünya Türkiye'de doğan mutant kediyi konuşuyor. Karaman'da sezaryen yapılan kedinin ölü doğan yavrusunun tek başı, çift gövdesi, 8 ayağı ve 4 kulağı var. Veterinerler böyle bir şeyi ilk defa gördüklerini söylüyor.

Karaman'da Rüveyda Tırtır isimli kadın beslediği hamile kedisinin doğum yapmak üzere olduğunu fark etti. Ancak kedisi anlayamadığı bir nedenden dolayı doğumu gerçekleştiremiyordu. Sabah veteriner hekim Bilge Koçak'a başvuran kadın, kedisine sezaryen doğum yapılmasını istedi.

Dünya Türkiye'de doğan mutant kediyi konuşuyor - Resim : 1
Mutant Kedi, yabancı basının da ilgisini çekti.

Koçak'ın operasyon yaptığı kedinin karnından 3 ölü yavru çıkarıldı. 2 yavru normal haldeyken bir yavrunun tek başı, çift gövdesi, 8 ayağı ve 4 kulağı olduğunu fark eden veteriner hekim gözlerine inanamadı.

Geçmişte benzeri yok

Anne kedinin geldiği zaman hayatını kaybettiğini ifade eden Koçak, "Yavruları çıkarmak için sezaryen yapmaya karar verdik. Son çıkardığımız yavrunun çift vücudu ve tek başlı olduğunu fark ettik. Bu ya babadan ya da anneden genetik aktarımda bozukluk sonucu oluşmuş" diye konuştu.

Daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığının altını çizen Koçak, "8 tane bacağı var, bütün oluşumlar oluşmuş sadece kafası tek. Kulakları bile arka tarafa çift. Ama kafa yapısı sadece çift. Herkes şaşırıyor tabi ilk defa böyle bir şey görüyoruz diyorlar. Burada özel formaldehit diye bir maddemiz var onun içerisinde saklıyoruz. Fakültelerde falan araştırmak veya saklamak isteyen olursa diye göndermek için böyle muhafaza ediyoruz" dedi.

Mutant kedi, özellikle İngiliz haber siteleri tarafından kullanıcılarına servis edildi.